Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 квітня 2012, 11:12 Бійки та насильство
На Сумщині 30-річний лейтенант міліції ледь не загинув від рук п'яного молодика
На Сумщині 30-річний лейтенант міліції ледь не загинув від рук п'яного молодика

На Сумщині людину порізали за зауваження про зухвалу поведінку. Удар ножем у живіт дістав правоохоронець від 24-річного  чоловіка. І хоча п'яний ледь тримався на ногах - про власне алібі подбати не забув. Та це не допомогло. 

Увечері 30-річний лейтенант міліції пішов до кав'ярні разом із приятелями проводжати друга в закордонне відрядження. Та довго не повертався, тож дружина занепокоєно чекала на чоловіка. Нарешті, дзвінок у двері.

Дружина постраждалого:

- Я открыла двери, смотрю: он весь стоит в крови, у двери окровавленный, я спрашиваю, что с тобой, он - меня подрезали.

Згодом розповів - у місцевому барі відпочивали не лише міліціянти. Інше товариство зухвало чіплялося до відвідувачів. Правоохоронець спочатку зробив зауваження найагресивнішому молодикові, та той не реагував. Тож потім просто виставив нахабу за двері. Пробачити таку образу розбишака не міг.

Валерій Єфремов, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- Он был единственный, несудимый из той компании. Все его товарищи отбывали срока, поэтому ему было неудобно в присутствии старших товарищей, что его одернули, сделали замечание и таким образом он решил повысить свій авторитет.

Тож чоловік подався додому по ножа, перевдягнув куртку, залишив мобільного телефона. Дочекавшись, коли лейтенант піде з бару, наздогнав його на безлюдній вулиці та встромив лезо в живіт.

Затриманий:  

- Хотів отомстити, можна так сказать, человеку, чи шо. В общем, якось був настроєний і я мовчки, нічо не кажучі, наніс йому удар ножом в бок.

Потім повернувся до бару продовжувати посиденьки. Причому розважався гамірно, аби його запам'ятало якнайбільше людей. 

Валерій Єфремов, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- У нашого нападавшего слаживалось алиби, его все видели, утверждали, что он никуда не отлучался, а он постоянно находился в зоне видимості. У нашого нападавшего было порядка 3-4 минут, когда его никто не видел.

Поранений тим часом стогнав на дорозі. Його помітили двоє чоловіків, викликали швидку та пішли геть. А лікарі пораненого на темній вулиці просто не розгледіли. Стікаючи кров'ю, лейтенант дві години повз до власного будинку. Натепер постраждалого вже прооперовано.

Андрій Хом'як, керівник Білопільської районної лікарні:

- Пошкодження внутрішніх органів кишківника, була надана ургентна хірургічна допомога. На даний час стан відповідає післяопераційному періоду.

Та того вечора постраждав ще один, щоправда, колишній правоохоронець. Це саме товариство його жорстоко побило. Злочинців вгамувала міліція вже вдосвіта. Нападника з ножем затримали, за свою лють йому доведеться відбути вісім років ув'язнення. Долю інших - поки вирішують.