Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2012, 12:32 Бійки та насильство
На Хмельниччині в розпалі бійки школяр облив іншого бензином і підпалив
На Хмельниччині в розпалі бійки школяр облив іншого бензином і підпалив

Продовжує вражати жорстокість українських дітей. На Хмельниччині на справжній жах перетворилася звичайна підліткова бійка: в її розпалі один школяр облив іншого бензином і підпалив.

Хлопці одного з сіл Шепетівського району вирішили відкрити футбольний сезон.

Дмитро Вербаков, однокласник постраждалого:

- Ми почали грати, потім бачим - йде Сірьожа з бензином. Каже, в мене бензин є, буду палити траву на стадіоні.

Поки хлопчина готувався до такого собі прибирання поля, встигли зіграти тайм. Аж раптом хтось із підлітків проколов м'яча. Винного заходилися гамселити, і в розпалі чубанини Сергій скористався принесеною легкозаймистою речовиною.

Сергій, підозрюваний:

- Мені хлопці сказали підпалити: "Він все одно не загориться, тому що бензин вже видихся". Я підпалив, побачив, що він горить, злякався і втік.

Інші не розгубилися - одягом стали гасити палаючого, мов смолоскип, друга. Спеціалісти кажуть: хоча в постраждалого й обпечено 30 відсотків тіла, грамотні дії його товаришів врятували хлопцеві життя.

Віталій Марценюк, старший слідчий Шепетівського МВ міліції:

- Живіт, бо це область живота, штани спортивні були - пластикові, синтетичні, ну, і де резинка - оця область, і ноги з переді.

Що ж до малолітнього палія, то він і досі переляканий. Про свій вчинок багато не говорить.

Сергій, підозрюваний:

- Я дуже шкодую, що це зробив. Я не хтів, я не думав, що він загориться.

Попри приголомшливий інцидент, у селі про розбишаку поганого не кажуть. Хоча погоджуються: характер у нього неспокійний.

Віталій Марценюк, старший слідчий Шепетівського МВ міліції:

- На обліку не перебуває - нормальна дитина, батько поїхав на заробітки в Росію, приїжджає, треба сина утримувати. Мати померла. Практично, виходить, тітка і батько.

Одразу після пригоди до сина з-за кордону примчав батько. Тепер усією родиною намагаються залагодити конфлікт з постраждалим.

Любов Куліш, тітка підозрюваного:

- Нам дуже прикро. Одне можу сказати: ми будемо вмовляти Вадима, щоб він пробачив Сергія, щоб він пробачив нас за те, що ми не доглянули.

Нині за фактом інциденту порушили кримінальну справу - за замах на вбивство. Зважаючи на юний вік зловмисника та його щире каяття, за ґрати він не сяде. Утім, на навчання до спеціалізованого інтернату для малолітніх правопорушників таки може потрапити.