Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2012, 12:35 Бійки та насильство
Під Києвом скоєно замах на голову правління одного з банків: двоє постраждалих
Під Києвом скоєно замах на голову правління одного з банків: двоє постраждалих

Під Києвом намагалися вбити заступника голови правління одного з банків. Напередодні ввечері невідомі розстріляли його автівку. Поранено водія та випадкового свідка, якого забрали до реанімації. Сам банкір не постраждав. Він і викликав правоохоронців.

Близько десятої вечора мешканці Софіївської Борщагівки почули постріли. Утім, вийти за паркани власних маєтків ніхто не наважився.

Раїса Іванівна, мешканка с. Софіївської Борщагівки:

- Я сиділа вдома, дивилася телевізор, чую - постріли. Видно, недалеко і не почути не можна. Виглянула - нічого не побачила. Потім другий раз постріли. Видно, що мигають, і там з фонариками багато, щось машин. Видно, щось трапилося.

Експерти саме намагаються відтворити вечірні події. Невідомі розстріляли оцього "Мерседеса". Щоправда, їхньою ціллю була не дорога машина, а її господар, що був на пасажирському сидінні.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- Судячи з експерименту, кілерів було двоє. Вони заздалегідь поклали перешкоду на дорогу, аби машина пригальмувала, потому, скориставшись моментом, від цього паркану відкрили вогонь по об'єкту.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- В результаті стрільби водій цього автомобіля отримав кулеве поранення в ногу, а пасажир - він, слава Богу, не постраждав, від госпіталізації відмовився. Водію була надана допомога.

Слідчі переконані: стріляли з автоматичної зброї. А ось з якої саме - поки що невідомо. Після атаки тікали до своєї машини. Дорогою мало не вбили випадкового свідка.

Микола Жукович, керівник відділу Гу мвс України в Київській області:

- Ці нападники, розстрілявши автомобіль, тікали з місця пішка, і побачили свідка - охоронця з магазинів, який неподалік. Він вийшов на постріли, бачить - двоє біжать, намагався сховатися, і в нього почали стріляти.

Міліціянти порушили кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Переконують: у такий спосіб людей не лякають.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Якби хотіли налякати, то не стріляли б так зухвало.

Жертва нападу мешкає за оцим парканом. У шпарини можна розгледіти його маєток. У міліції чоловік запевнив: ворогів не має. А тому не знає, кому перейшов дорогу. Натомість слідчі пов'язують основну версію саме з роботою. Журналісти спробували дізнатися, кому саме пощастило вижити. Та за високим муром об'єктиви закривають руками, і розмовляти не хочуть.

Мешканці будинку, де живе постраждалий:

- А кому будинок належить?

- Ми не знаємо.

- А ви хто?

- Без коментарів.

На думку містян, вулиця Озерна, ніби, проклята. Сусідові банкіра також несолодко живеться.

Іван Мудрий, мешканець с. Софіївської Борщагівки:

- Напротів проживає голова сільради Динисенко Юрій Миколайович на якого в лютому був замах, і коли вранці їхав мимо, подумав, що обратно замах на Динисенко.

Нині правоохоронці шукають кілерів.