Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2012, 12:00 Бійки та насильство
На Донеччині троє зловмисників тримали у рабстві 11 бездомних
На Донеччині троє зловмисників тримали у рабстві 11 бездомних

Той, хто вважає, що рабовласницький лад - вже далека історія, помиляється. На Донеччині підприємливі й нахабні полонили одинадцятьох безхатченків. Людей тримали в напівзруйнованому будинку на околиці міста, щоб не втекли - приковували кайданками й нашийниками, і змушували працювати. Роботи були й кримінальні.

У цього будинку погана слава серед місцевих мешканців. Кілька років тому в ньому вбили людину. Потім тут запровадили рабовласницький лад. Господарі помешкання полонили одинадцятьох волоцюг. Робочий день у них починався близько 4-ої ранку, змушували безпритульних і до кримінального промислу.

Валентин, постраждалий:

- Он приказывал, этот хозяин, деревья пилять. Разбирали собственные дома, которые не жилые. Ну, ходили, воровали на дачи металлолом.

Валентин нещодавно вийшов із в'язниці. Близькі родичі давно померли, а жінка з донькою відмовилася від нього. Чоловік почав шукати житло. Друзі підказали адресу, де і притулок є, і робота. Тож став одним із тих, кого господар прикував ланцюгом. Чоловік поза планом украв кілька метрів мідного кабеля.

Валентин, постраждалий:

- Я зашел - там, в сарае - на стенке, на потолке. Там оставалось 2 провода по 2 метра. Я эти провода и оборвал. Потом с Лёликом те провода, которые оборвал с потолка и другие, которые собрали, мы опалили. И после этого меня начали еще больше избивать.

Втекти Валентинові вдалося дивом. Один зі співмешканців послабив нашийника. Цим і скористувався чоловік. Деякий час він ховався в подвалі зруйнованого будинку, а потім звернувся до правоохоронців.

Ігор Гнутов, керівник Калінінського РВ міліції м. Горлівки:

- К нам обратился гражданин с телесными повреждениями. Он пояснил, что неделю назад он находился на хуторе Стенки в Калининском районе, проживал в частном секторе у гражданина, который его содержал, после чего за невыполнение определенных работ физически над ним издевался.

Тепер трійця рабовласників затримана, і незабаром відповідатиме перед законом.