Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2012, 11:43 Бійки та насильство
Протести в Миколаєві: бузувірів, які познущались над дівчиною, відпустили з-під варти
Протести в Миколаєві: бузувірів, які познущались над дівчиною, відпустили з-під варти

Дівчині з Миколаєва, яку кілька днів тому згвалтували та намагалися спалити, погіршало. Бідоласі довелося ампутувати руки. Натомість місто сколихнула низка протестів. Люди певні: бузувірів, що кривдили постраждалу, відпустили з-під варти, бо вони мають впливових батьків.

Протестувальники:

- Прокурора города в отставку! Прокурора города в отставку!

З цього гасла почалися масові пікети біля прокуратури та міліції Миколаєва. Містяни прийшли до установ, обурені тим, що ґвалтівників, які познущалися з 19-річної Ірини, випустили на підписку про невиїзд.

Володимир Мішускін, мешканець м. Миколаєва:

- Один из них - сын бывшего главы администрации, а другой - сын прокурора, именно этих людей отпустили. Разве такие совпадения возможны?

Світлана Федюкіна, мешканка м. Миколаєва:

- Мы простуем против того, что их отпустили под подписку, таких надо расстреливать. Я боюсь теперь вечерами выходить из дома.

Містяни запевняють, якщо нелюди не опиняться за ґратами - самосуду не уникнуть.

Юрій Курцило, мешканець м. Миколаєва:

- Мы будем распечатывать фотографии и адреса, будем распечатывать, кто их родители, чтобы люди если видели. Если не может сделать этого милиция и прокуратура, мы будем совершать самосуд.

Утім, в прокуратурі заспокоюють розгніваних людей. Божаться: бузувіри за ґратами.

Наталя Абрамова, прес-секретар прокуратури Миколаївської області:

- Станом на сьогодні 11 березня по підозрі за вчинення злочинних дій щодо громадянки вказані особи затримані. Сьогодні слідчим міліції буде подання до суду щодо подання до суду про вибір запобіжного заходу - тримання під вартою.

Проти ночі на одинадцяте березня трійця молодиків познайомилася в клубі з 19-річною Іриною, яку врешті і запросили в гості на каву. Там дівчину по черзі ґвалтували, та на цьому муки нещасної не скінчилися. Познущавшись з жертви, бузувіри вирішили вбити її. Вони задушили дівчину й спробували заховати труп на місцевому будівництві.

Олександр, затриманий:

- Пошли посмотреть по территории, что за место. Вернулись в квартиру - девушка, оказалось, ещё дышала. Я взял на балконе белый шнур, и решил довести то, что начал.

Потім загорнули тіло в простирадло та потягли на будмайданчик. Там роздягли й підпалили. Та, попри нелюдські знущання, бідолаха вижила. Нині Ірина в лікарні, у неї обпечено 55 відсотків тіла.

Тетяна Супровицька, мати постраждалої:

- Почек там нет, всё сварилось заживо - ножки, ручки - уголь сплошной. Я подписала бумаги на отсечение ручек, потому что если не отсечь, ребенок вообще умрет, пошла гангрена уже до плеча.

Мати дівчини каже: нещасна лише кричить, що не хоче помирати і просить, аби її врятували.