Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2012, 09:36 Бійки та насильство
У Харкові колишній прокурор області Василь Синчук став одним з об'єктів замаху
У Харкові колишній прокурор області Василь Синчук став одним з об'єктів замаху

У Харкові одним із об'єктів замаху став колишній прокурор області. Вибух пролунав увечері на подвір'ї будинку, де живе нині пенсіонер Василь Сінчук. Він очолював Харківську обласну прокуратуру шість років, і звільнився рік тому. Тепер слідчі перевіряють, чи встиг екс-колега нажити собі ворогів.

Елітний житловий комплекс у центрі Харкова. Охорона, паркан, відеоспостереження. Вибух пролунав о пів на дев'яту вечора, коли Василь Сінчук, екс-прокурор області, вийшов з під'їзду з двома гостями та підійшов до автівки.

Володимир Суходубов, в.о. прокурора Харківської області:

- На сегодняшний день, исходя из тех деталей и фрагментов, которые были найдены на месте происшествия, можно сказать, что это взрывное устройство - граната "Ф-1".

Вибух був потужний: розбито кілька вікон, пошкоджено фасад будинку. В зоні ураження були троє людей: сам прокурор і двоє його супутників. Поранень дістали всі, а найбільше постраждав молодий підприємець. До лікарні постраждалі прибули самі - не чекали на "швидку". Слідчі наразі не впевнені, що ціллю був саме колишній прокурор.

Володимир Суходубов, в.о. прокурора Харківської області:

- Он - заслуженный пенсионер, никаким видом деятельности он не занимается. И предметно говорить о том, что есть какая-то причина совершать такие действия, зловещие, которые вылились в причинение таких телесных повреждений, слава Богу, что это не привело к более тяжким последствиям - на данный момент их просто не существует.

Навіть коли екс-прокурор був на посаді, не було ні нападів на нього, ні навіть погроз. Утім, професійна діяльність Василя Сінчука таки залишається серед версій слідства.

Василь Сінчук, колишній прокурор Харківської області (телефоном):

- Але я не можу, що це 100-відсотково стосується виключно мене, тому що поруч зі мною були ще інші люди. І я не хочу ніяким чином сказати, що ті не були об'єктом нападу, а тільки був виключно я. Якби я був один, і сталося це наодинці зі мною, я б сказав: так, я вважаю, що це є виключно стосовно мене.

Супутниками прокурора були двоє підприємців. Тож причиною замаху могла бути саме їхня діяльність. Прогнозів щодо справи слідчі не дають. Але є інформація, що злочинець таки потрапив у камери спостереження на місці пригоди.