Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2012, 10:05 Бійки та насильство
В Одесі однокласники побили і ледь не згвалтували 14-річну дівчинку
В Одесі однокласники побили і ледь не згвалтували 14-річну дівчинку

В Одесі побили та ледь не зґвалтували 14-річну дівчинку. Познущалися з дитини у школі. Тепер з постраждалою працює психолог, але учениця навідріз відмовляється повертатися до навчального закладу, де з неї глузували. Про підліткову жорстокість далі розповість Ірина Курило.

Той страшний день Карина згадує, як жахливий сон. У школі на перерві дівчинку побили її ж однокласники. Знущалися в чоловічій роздягальні. Та навіть, каже учениця, намагались зґвалтувати.

Карина, постраждала:

- Меня затащили когда в раздевалку сразу выключился свет. Меня начали, простите, трогать, да. Это сопровождалось ударами по лицу такими жесткими. Я пыталась вырваться, я кричала, но получала ещё сильнее, чем прежде. Меня трогали то за талию, то, простите, выше. Добрались до ширинки штанов. Там я уже кое-как вырвалась.

Карина впевнена: знущалися з неї однолітки, тому що вона у класі новенька. Після побиття дівчинка близько двох тижнів була у лікарні. В неї діагностували струс головного мозку. Тілесні ушкодження підтверджує й судово-медична експертиза.

Олександр Лисий, керівник відділу Одеського МУ міліції:

- Все участники происшествия установлены, опрошены, и на сегодняшний день решается вопрос в порядке статьи 97 уголовно-процессуального кодекса.

Після шкільних канікул дівчинка відмовилася повертатися до навчального закладу, боїться нових знущань. Впевнена: однокласники обов'язково помстяться їй за те, що вона написала заяву до міліції і ця історія набула розголосу.

Лариса Пономаренко, психолог:

- Они будут в таком положении, в общем-то, очень неприятном, и, понятное дело, что они будут пытаться как-то тоже реабилитироваться, и, может быть, будут издеваться над ней. Будут, может быть, пересмеиваться друг с другом. И, конечно же, это создаст такую враждебную обстановку для неё - это совершенно невозможно для того, чтобы вернуться к нормальной жизни.

Після тяжкої психологічної травми, каже психолог, порада одна - перевести постраждалу до іншої школи. Та швидко зробити це не вдасться - мати Карини померла. Виховує дівчинку бабуся, вона тепер оформляє над онукою опікунство. А для цього потрібно позбавити батька батьківських прав, проте, чоловіка не можуть знайти. Справа рушила з місця, лише коли про історію зі знущанням із дитини розповіли журналісти. В управлінні освіти та науки Одеської міськради дозволили перевести Карину до іншої школи.