Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2012, 16:45 Бійки та насильство
У Миколаєві двоє військових намагалися вбити й пограбувати таксиста
У Миколаєві двоє військових намагалися вбити й пограбувати таксиста

У Миколаєві військові намагалися вбити таксиста. Двоє молодих контрактників викликали машину і сказали водієві їхати за місто. На трасі ж, на безлюдній зупинці накинулися на кермувальника. Душили, різали. Та перевізникові вдалося взяти гору.

Чотири ножові рани - така дяка клієнтів. Що тяжка й небезпечна робота таксиста - Андрій про це лише чув від колег. І замовлення безлюдним маршрутом його не насторожило.

Андрій, постраждалий:

- Взял заказ на базе. Подъехал на заказ. Подождал немножко людей. Сели двое. Один на переднее сидение и второй справа сзади. Сказали, едем за город.

Хлопці були напідпитку, утім, поводилися спокійно. Дорогою і гроші простягли, та для зупинки обрали відлюдне місце край села. Тут раптом один накинув зашморга на шию, другий узявся хаотично штрикати ножем.

Сергій Дяченко, керівник Миколаївського РВ міліції:

- При нанесении ему очередного ножевого ранения нож у него застрял в теле, он выскочил на улицу, вытянул из себя нож и, угрожая ножом нападавшим, он сказал выйти из машины, сел за руль и быстро уехал.

Поранений водій одразу повідомив колег. Напівпритомний  подолав ще 20 кілометрів, і на під'їзді до міста побачив із десяток таксистів. Тут постраждалого підхопили й повезли до лікарні. Три складні операції, і хірурги втішають: житиме, хоча й самі дивуються.

В'ячеслав Король, керівник центральної міської лікарні м. Миколаєва:

- Ножевое ранение в голову с обломком ножа, ножевое ранение в шею, и ножевое ранение в грудную клетку и проникающее ранение в брюшную полость. Или нож был не такой, или он в рубашке родился. Другого я не могу сказать. Ранения, которые были нанесены не просто так, а с целью убийства.

Хто й навіщо напав на таксиста - правоохоронці дізналися вже за кілька годин. Спіймати зловмисників було нескладно - нападники лишили багато зачіпок.

Сергій Дяченко, керівник Миколаївського МУ міліції:

- Был установлен номер телефона, с которого вызывалось такси, который остался в базе, и по номеру уже был установлен один из нападавших. На следующее утро он был задержан, выяснено было, кто второй. Они являются военнослужащими военской части, контрактниками. Работают водителями.

Півтори тисячі військової зарплати за кермування чужим автом. А кортіло ж свого! Немає грошей купити - вкрадемо, вирішили приятелі й почали планувати.

Затриманий:

- Вдвоем решили так: хотели машину забрать, продать. По запчастям разобрать, загнать ко мне на дачу, разобрать.

- Сколько ж вы хотели на машине заработать?

- Где-то тысячи три долларов.

Того дня один із молодиків відзначав своє 20-річчя. Підхоробрені горілкою друзі, нарешті, наважилися. Ось і подарунок на часі. Прихопили з військової частини ножа й викликали таксі. Замах на вбивство - за такою статтею проти хлопців уже порушили кримінальну справу. Тривале ув'язнення нападникам, швидке одужання постраждалому. За десять днів таксиста медики мають виписати. Уламок ножа, який хірурги витягли з голови, Андрій береже на щастя. Утім запевняє: таксистом більше не працюватиме.