Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2012, 15:22 Бійки та насильство
В Івано-Франківську працівники "Беркута" побили нетверезих відвідувачів розважального закладу
В Івано-Франківську працівники "Беркута" побили нетверезих відвідувачів розважального закладу

В Івано-Франківську стався інцидент між відвідувачами розважального закладу та працівниками "Беркуту". Свідки й самі постраждалі кажуть: невеличке непорозуміння спецпризначенці залагоджували, лупцюючи людей ногами. Натомість керівництво підрозділу звинувачення відкидає. Тож правди шукали наші журналісти.

Посиділи, випили, пішли потанцювати - так описують події того вечора постраждалі. Дискотека в тому самому приміщенні, тільки вхід інший. Та охоронці заборонили одному з товариства пройти - начебто, через нетверезий вигляд. Слово по слову, за якийсь час наряд "Беркуту" вже надворі роз'яснив відпочивальникам правила поведінки у громадських місцях.

Оксана Бульдяк, постраждала:

- Поваливши мого чоловіка без лишніх слів на підлогу, йому зразу великий мужчина з наліпкою "Беркут" зі всієї сили заїхав ногою - заїхав в обличчя, після чого він відключився, і його продовжували бити далі ногами, у непритомному стані і вдягали наручники.

У подруги Оксани зламана рука.

Юлія Васькевич, постраждала:

- Підійшов невідомий, вдарив лежачого чоловіка, я почала його відштовхувати, він звалив мене з ніг, в наслідок чого я відчувала, що в мене вилізла кістка.

Не розуміє, за що його скалічили, і Ростислав, якому перепало найбільше. Що випив - не заперечує, прийшов бо до ресторану. Утім, запевняє: поводився пристойно.

Ростислав Бульдяк, постраждалий:

- Струс мозку, якийсь локальний перелом верхньої щелепи зі зміщенням зубів, гематоми по тілу.

Охоронці закладу кажуть: били не беркутівці, а беркутівців. Та й викликали їх лише тоді, коли зчинилася бійка між самими відвідувачами.

Сергій Щерб'як, керівник служби безпеки закладу:

- Спецпідрозділ "Беркут" втуртився лише тоді, коли назрів конфлікт між відвідувачами, які хотіли зайти, а ті, що були в нетверезому стані, стали на вході і не давали їм зайти.

Володимир Угринчук, командир роти "Беркуту" при УМВС в Івано-Франківській області:

- Працівники міліції до потерпілих фізичну силу не застосовували, було застосовано лише спецзасіб - наручники. Дівчина, яка зламала руку, підсковзнулася і впала на землю, а мужчина, який має травму носа - це у зв'язку з тим, що він почав штовханину між цивільними особами.

Постраждалі кажуть: беркутівці вже спробували зам’яти ситуацію "мировою". Утім, люди таки мають намір подавати до суду за зіпсований тривалими лікарняними відпочинок.