Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2012, 15:17 Бійки та насильство
На Львівщині двоє пасажирів п'ять годин знущалися над таксистом
На Львівщині двоє пасажирів п'ять годин знущалися над таксистом

Не меншає небезпечних клієнтів у таксі. На Львівщині двоє пасажирів п'ять годин знущалися з таксиста, що взявся їх підвезти. Зловмисники душили хлопця кабелем і, врешті, забрали автівку.

Це було звичайне замовлення, пригадує таксист Віталій. Коли в селі Куликові двоє молодиків сіли до його автівки, нічого не віщувало біди. Трохи проїхали, аж раптом відчув на шиї зашморга.

Віталій Омельченко, постраждалий:

- Минуло декілька хвилин, і на шиї мені накинули шнурок, яким мене почали душити. Я пручався різко зупинив машину, і там почав просто благати, щоб відпустили мене, бо в мене жінка, дитина мала. Сказав, що все їм зроблю. Ну, що їм треба буде.

Та двоє бузувірів просто хотіли своєрідно розважитися. Віталій возив їх продовж 5 годин - увесь цей час йому періодично накидали на шию та затягували дріт. Врешті хлопця виштовхали з водійського місця. Кермувати взявся один з пасажирів. Поїхали до Львова. Коли злочинці втратили пильність і вийшли з автівки, лишивши Віталія самого, він утік та зателефонував до міліції. Далі все було справою техніки, розповідають даївці.

Богдан Шкіра, інспектор відділу ДАІ м. Львова:

- Ми їхали їм на зустріч на маячках. Вони побачили патрульну машину, що їхала на маячках, різко звернули вправо, не впоралися з кермуванням, заїхали в бордюр, ну, в парапет, після чого вони вискочили з машини і почали втікати. Один і другий.

Обох, виснажених алкоголем, швидко наздогнали даївці та доправили до відділку. Нині зловмисники за ґратами, і за жорстоку розвагу можуть не побачити волі ще 12 років. А от їхня жертва відтепер про небезпечну професію таксиста й слухати не хоче - воліє бути пасажиром.

Віталій Омельченко, постраждалий:

- На таксуванні я поставив хрест, більше я працювати таксистом не буду.