Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2012, 15:45 Бійки та насильство
У Луганську 70-річного стрільця засудили на три роки умовно
У Луганську 70-річного стрільця засудили на три роки умовно

У Луганську завершився судовий процес над 70-річним дідусем, котрий рік тому влаштував стрілянину з травматичного пістолета просто у приміщенні лікарні. Тоді постраждали двоє медиків - травматолог і стоматолог. Боронився старий й від дільничного, який намагався його затримати. І ось зрештою суд виніс вирок, що шокував багатьох.

Того вечора сімдесятирічний Віктор Пономарьов в лікарню завітав з двома пістолетами, півторалітровою пляшкою бензину та приготовленим до неї гнотом. Одразу попрямував до травматолога. Каже, хотів викликати його додому до своєї паралізованої жінки.

Віктор Пономарьов, засуджений:

- Він переді мною двері як хлюпне. "Всё, мне с тобой нечего разговаривать". Слушай, говорю, куда ж ты тикаешь от больных? И стрельнув 2 чи три раза. Я не в нього цілився, а так.

Двома пострілами нападник продірявив Артемові Жужі живота. На шум зайшов стоматолог. Він дістав чотири гумові кулі в руку. Наслідки поранень лікарі відчувають донині.

Артем Жужа, постраждалий:

- Я недавно прошел комиссию МСЕК - мне установили втрату 15% трудоспособности, т.е., нарушение работы левого плечевого сустава. А учитывая характер моей работы, заведующий хирургическим отделением, фактически, травматологическим - это серьезно. А стоматолог он вообще 4 пули в руки, а это его рабочий орган. Он молчит. Я хоть на комиссии езжу.

Покаравши лікарів, пенсіонер рушив додому. Весь цей час у руках тримав зарядженого пістолета й періодично стріляв у бік дільничного, який намагався затримати зловмисника.

Володимир Чаплигин, дільничний інспектор Лутугинського РВ міліції:

- Впоймал тот момент, когда дедушка потерял бдительность, и был выхвачен пистолет. При нем было 2 пистолета. Один был изъят сразу, второй в ходе осмотра его личных вещей.

Після цього дід майже рік відсидів у СІЗО. Слідство інкримінувало йому спробу зумисного вбивства. Проте Лутугинський суд перекваліфікував статтю, звинуватив у бешкеті й дав 3 роки. Умовно. Правозахисники кажуть: ніколи не бачили, щоб той, хто поранив двох людей і стріляв у міліціянта, гуляв на волі.

Ігор Чудовський, правозахисник:

- Статья "покушение на убийство" относится к категории особо тяжких, и тянет от 7-15 или пожизненное заключение. Говорить о том, что это было хулиганство, смешно.

Народний месник, коли побачив телекамеру, випустив собаку і сховався у власному будинку. Лікарі ж побоюються, що безкарний зловмисник може знову прийти у лікарню, щоб завершити розпочату справу. А прокуратура готується оскаржити рішення в апеляційній інстанції.