Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 грудня 2011, 14:39 Бійки та насильство
На Одещині підліток заступився за друга-інваліда, після чого сам потрапив до лікарні
На Одещині підліток заступився за друга-інваліда, після чого сам потрапив до лікарні

І знову - жорстокість серед школярів. На Одещині четверо підлітків просто в школі відлупцювали однокласника. Він постраждав, бо заступився за друга-інваліда. Унаслідок і сам два тижні провів у лікарні.

У Юрка паралізована ліва сторона тіла. Хлопець розповідає: в школі з нього знущаються постійно. Того дня знову стали було ображати, та заступився друг.

Владислав Швець, постраждалий:

- На уроке лезли к моему другу, издевались над ним. Потом я это заметил, мне не понравилось. Подошел к ним с просьбой - отлезть, отстать. Ребятам это не понравилось, они через урок собрались, подговорились и возле туалета подкараулили.

Юрій Єремчук, учень:

- В классе ко мне приставали, и Влад за меня заступился, и потом через урок они возле туалета нас ждали, и когда Влад вышел, его толкнули. Влад его в ответ толкнул и после этого один из этих мальчиков Влада ударил в щеку.

Далі хлопця били по обличчю, а коли він упав, заходилися лупцювати ногами. Коли школяр прийшов додому, батьки одразу відвезли його до лікарні.

Наталя Осипова, мати постраждалого:

- В областной, когда только врач увидел ребенка в таком состоянии, сразу же на экстренную госпитализацию отправил. Потому что был полностью отек лица, сотрясение мозга, частичная потеря памяти и перелом костей носа.

У лікарні Влад пробув два тижні. Тепер його виписали, але на навчання піде не скоро - хлопець продовжує лікування вдома. У школі кажуть: на інцидент відреагували миттєво - вже наступного дня провели класні та батьківські збори, педагогічну нараду. Нині призвідники бійки щиро каються, тож зі школи їх вирішили не виключати.

Валентина Каплон, директор школи селища Таїрового:

- Ну, что мы закрепили наставников за каждым из ребенков. Это у них случайно, ну, а случайности мы должны предотвращать. У нас никогда подобных случаев не было, были шероховатости детей, ну, и сегодня это тоже возникли шероховатости детей.

Чотирьох хуліганів поставили на облік у міліції. Їхню подальшу долю визначить судмедекспертиза. Правоохоронці кажуть: якщо вона доведе, що ушкодження Влада були серйозними, школярам загрожує кримінальна справа.

Сергій Балабан, завідувач Овідіопольського відділення Одеського обласного бюро судмедекспертизи:

- Окончательные результаты можно будет сделать только, высказаться только после того, когда будет предоставлена медицинская документация в полном объеме, то есть, история болезни.