Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2011, 14:14 Бійки та насильство
На Одещині "Беркут" затримав озброєного злочинця в будинку священика
На Одещині "Беркут" затримав озброєного злочинця в будинку священика

На Одещині "Беркут" штурмував будинок місцевого священика. Там забарикадувався чоловік із сокирою й ножем. Знешкодити злочинця вдалося тільки пострілами.

Увечері до сім'ї священика прийшов чоловік. Розповів, що не місцевий, їхав до Одеси, але дорогою загубив документи з грішми, тож і вирішив звернутися по допомогу до служителя церкви.

Отець В'ячеслав:

- Попросил кушать, я ему дал кушать. Я увидел, что у него ноги мокрые, он пешком шел из Раздельной - 12 километров через поле. Предложил ему зайти в хрестилку, погреться, пообедать и посушиться. Ну, так как я должен был уезжать. Я попросил соседа, чтоб он посидел. Когда он согреется, высушится, и чтобы закрыл хрестилку.

Не минуло й п'ятнадцяти хвилин, як сусід, що залишився з незнайомцем, прибіг до панотця весь у крові. Розповів: мандрівник двічі всадив йому ножа у спину. Пораненого священик повіз у лікарню, а тим часом прибулець узяв у гаражі сокиру, розбив двері й заліз до хати служителя церкви. Жінка, котра в цей час була на подвір'ї й усе це бачила, викликала міліцію. Проте чоловік із холодною зброєю забарикадувався в кімнаті. Затримувати його прибули "Беркутівці". Коли спецпризначенці вдерлися до хати, незнайомець кинувся на них із сокирою.

Правоохоронець:

- Один повреждено, второй повреждено, и вот, вот свежий. Вот удары топором, вот именно. Вот удар топором.

Правоохоронцям довелося стріляти. Нападникові влучили в ногу гумовими кулями. Його шпиталювали, а вже наступного дня він запевняв, що нічого не пам'ятає.

Олексій, затриманий:

- Мне объяснили, что я нападал на кого-то и с милицией сражался. Но я этого не помню, честное слово. Я ехал из Минска в Одессу устраиваться на роботу. Я ехал, меня ограбили в поезде, после этого у меня провал в памяти.

Чи насправді чоловік нічого не пам'ятає, та що змусило його ледь не вбити чоловіка - з'ясовує слідство.

Володимир Шаблієнко, співробітник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 121 через 15 - це замах на спричинення тяжких тілесних ушкоджень та ч 1. ст. 345 КК України - це погроза або насильство відносно співробітника правоохоронного органу. Триває слідство.