Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2011, 10:09 Бійки та насильство
У столиці здійснено напад на гравця футбольного клубу "Арсенал" - Абейку Куанса
У столиці здійснено напад на гравця футбольного клубу "Арсенал" - Абейку Куанса

У столиці побили гравця футбольного клубу "Арсенал" - Абейку Куанса. Хто замахнувся на здоров'я спортсмена - поки невідомо, так само як і мотиви вчинку.

Ганський легіонер футбольного клубу "Арсеналу" Абейку Куанса скуповувався разом із родичем у крамниці на Лівому березі Києва.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- За ним слідкували ще в супермаркеті, і це, наче, футболіст помітив. Утім, тоді - жодного конфлікту. Але зі своїми переслідувачами спортсмен зустрівся ще раз. Цього разу на вулиці.

Півзахисник Арсеналу лише відчув сильний удар ззаду по голові. Найімовірніше, били пляшкою. Дав відсіч хуліганам родич футболіста, ті накивали п'ятами. А ось сам спортсмен хоч і на ногах тримався, але скаржився на головний біль.

Медичний працівник:

- Отримав забій м'яких тканин голови.

Міліціянтів про пацієнта з, імовірно, не побутовою травмою сповістили медики.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції м. Києва:

- Сам потерпілий до Даницького райуправління не звертався, нині працівники карного розшуку та слідчі проводять перевірку, в наслідок якої буде винесене процесуальне рішення.

Про мотиви нападу - поки жодних офіційних версій. В Інтернеті ж обговорюють дві основні причини: побиття задля пограбування, або ж вияв ксенофобії до темношкірого спортсмена. Керівництво футбольного клубу пообіцяло винагороду за інформацію про нападників. Утім, телефоном президент "Арсеналу" про інцидент говорити відмовився.

Хрипло Вадим Рабинович, президент футбольного клубу "Арсенал":

- Я буду комментировать? А кто Вам дал мой номер телефона?

- Мы когда-то уже связывались с вами.

- Ааа, я за границей, прошу прощения.

В Україні на темношкірих спортсменів нападають не вперше. Чотири роки тому в самому центрі Києва відлупцювали бразилійського футболіста Ґлейтона Барбозу. А в січні 2008-го побили американця Маркуса Фейсона, який грав за один зі столичних баскетбольних клубів.