Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2011, 13:10 Бійки та насильство
На Миколаївщині шестеро дітей зазнавали знущань з боку батьків
На Миколаївщині шестеро дітей зазнавали знущань з боку батьків

Мало не загинув малюк на Миколаївщині. Його тривалий час катували власні батьки. Їх неодноразово попереджали: якщо не виправляться, більше не побачать усіх своїх шістьох дітей. Про нелегку долю малюків.

Соціальні служби, правоохоронці та сільська влада - часті гості в цьому будинку. Та не завдяки гостинності господарів.

Вадим Полінець, дільничний інспектор Очаківського МВ міліції:

- Они нигде не работают, злоупотребляют спиртными напитками, живут за счёт денег, которые государство платит на детей.

Багатодітне подружжя не раз попереджали, що можуть позбавити батьківських прав. Адже воно знай пиячило й не доглядало малюків. А їх - аж шестеро, найстаршому - шість років. Хлопчики й дівчатка жили в жахливих умовах: голодні та в цілковитій антисанітарії. Утім соціальні працівники чогось чекали.

Ганна кушнір, в.о. керівника служби у справах дітей Очаківської райдержадміністрації:

- Була попереджена матір. Надався термін для виправлення ситуації в сім'ї для налагодження стосунків з дітьми. Тобто, було роз'яснення, якщо буде продовжуватися така ситуація, то це може призвести до позбавлення батьківських прав.

Мати божилася, що виправиться, але нічого не мінялося. Сільський голова переконався в цьому на власні очі. Під час чергового візиту побачив справжню кімнату тортур. У кутку стояв чотирирічний малюк, якому над головою зв'язали ручки. Чоловік кинувся розрізати мотузку, яка здирала дитині шкіру.

Юрій Сібрук, Куцурубський сільський голова:

- Когда перевернули ребёнка лицом, то лицо было изуродовано до такой степени… Думали, побили, а оказалось - лицо обожжено. На правой стороне гематома сплошная, сзади на затылке следы крови, на теле одни ссадины.

Терміново викликали лікарів. Коли медики оглянули дітей, шпиталювали всіх шістьох. Адже залишати їх у батьків означало припекти на загибель. Дорослі катували малят за найменшу провину.

Юрій Литвиненко, керівник Очаківського МВ міліції:

- Эти телесные повреждения были причинены членами семьи. В данный момент дети госпитализированы в медучреждение и находятся под присмотром специалистов. Сотрудниками собраны материалы доследственной проверки и направлены в прокуратуру для принятия решения о возбуждении уголовного дела.

Горе батькам тепер не допоможуть ні каяття, ні обіцянки виправитися. За знущання з малюків обом загрожує ув'язнення. Та й після звільнення їм навряд чи повернуть дітей.