Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2011, 09:55 Бійки та насильство
На Луганщині 8-річна поранена дівчинка врятувала з вогню бабусю
На Луганщині 8-річна поранена дівчинка врятувала з вогню бабусю

Жінку похилого віку від пожежі врятували на Луганщині. І хто - її восьмирічна онучка! Дитина несамовито боролася за життя рідної людини, і не просто витягла її з вогню. Віола сама загасила полум'я, покликала на допомогу й зателефонувала до "швидкої". Сама ж при цьому стікала кров'ю. Коли вийшла зі стану коми, розповіла: жах у будинку влаштував бабусин ревнивий коханець.

Коли між дорослими спалахнула сварка, 8-річна Віола була в оселі. Спочатку чула лайку, а коли бабуся несамовито закричала, дівчинка миттю побігла на допомогу й побачила, як чоловік штрикнув стареньку ножем. Потім накинувся на її онуку. Дитина дістала чотири поранення у груди й живота. Далі різник схопив відро й почав гамселити ним. Екзекуцію припинив лише тоді, коли обидві затихли.

Руслан Усманов, керівник Попаснянського РВ міліції:

- Затем с целью того, чтобы скрыть следы преступления, он попытался поджечь дом, после чего он скрылся с места преступления.

Першою до тями прийшла Віола. Вона витягла з охопленої полум'ям оселі непритомну бабцю, загасила вогонь та викликала "швидку". Сама ж, хоч і стікала кров'ю, лишилася вдома - чомусь ніхто не помітив, що дитина також поранена. Лише згодом сусіди побачили, що мала ледь дихає, і знову викликали лікарів.

Володимир Валуйський, керівник Лисичанської міської дитячої лікарні:

- Доставили ребенка в крайне тяжелом состоянии, без сознания.  Ушивалась печень, желудок, производилось ушивание желудка, кишечника, сальника. Травма серьезная, и мы беспокоились за ее жизнь.

Дві доби дівчинка була у стані коми. На третю прийшла до тями й розповіла про різанину.

Віола Коваленко, постраждала:

- Бабушка начала кричать. А я прибежала и тянула его за курточку, чтобы он отошел. Он меня поранил, я в зал побежала, начала кричать , потом легла на ковер, и просить, чтобы он помог. Он на бабушку кинул, потом начал бить кружкой по голове, потом ведром.

Підозрюваний утік з місця злочину, але недалеко. Він заснув при кермі власної автівки. П'яного та сонного його й затримали міліціянти.

Анатолій, підозрюваний:

- Я просто перепил. И что было - не помню. Бес попутал. И водка.

Проте на такі виправдання карний кодекс не зважає. Тож затриманого можуть посадовити за грати довічно.