Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 листопада 2011, 13:05 Бійки та насильство
Київські правоохоронці взялися за інтернет-шкуродера
Київські правоохоронці взялися за інтернет-шкуродера

Правоохоронці, врешті, взялися за збоченця, що жорстоко вбиває тварин і розповідає про це в Інтернеті. Відео та фото моторошних убивств з’явилося на деяких сайтах і в соціальних мережах. Шоковані люди й захисники тварин скаржилися до міліції та прокуратури, та дій дочекалися тільки після журналістського розслідування.

Від кадрів, які знімає 19-річний киянин, холоне кров у жилах навіть у людей із міцними нервами. Молодик фільмує своє хобі й викладає це відео в Інтернеті. Покидьок ловить безпритульних тварин і жорстоко знущається з них. Він не просто вбиває собак, а довго мучить нещасних тварин. Журналіст Анатолій Шарій провів власне розслідування, і з'ясував ім'я, адресу й номер телефону садиста. Лише після опублікованого матеріалу взялися діяти правоохоронці.

Слайд Анатолій Шарій, журналіст, телефоном:

- Подозрения были у украинских правозащитников, они обратились в милицию, прокуратуру. Милиция их конкретно отфутболила, и прокуратура также не реагировала, а вот так вот только вышла статья. В тот же день со мной связалась горпрокуратура: "Давайте, встретимся".

Знімальна група "Свідка" поїхала на адресу, за якою, начебто, живе бузувір. Утім, поспілкуватися з ним не вдалося - ніхто не відчинив дверей.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції М. Києва:

- Сьогодні певне доручення я отримав від начальника карного розшуку, і карний розшук буде шукати ту людину, яка розказує, що вона, нібито, таке робить - догхантер, вбиває тварин, і викладає відео в Інтернет. В кримінальному кодексі України є стаття, яка передбачає 50 неоподаткованих мінімумів громадян - штраф, або ж арешт на 6 місяців.

Таке звірство в Києві трапляється вже не вперше. Два роки тому наробила галасу історія про студенток. Майбутні ветеринарки виклали в Інтернет страшні кадри: ось молодиці фотографуються на фоні розчленованої собаки, а ось - душать пацюка мотузкою. Дівчата так прославилися своїми звірствами, що їх запросили до відомого російського ток-шоу. Там вони спокійно виправдовувалися.

Фрагмент програми "Пусть говорят", 1-й канал, Росія:

- Крыса была больна. Как всем известно, молодые самки в природе, особенно крысы, загрызают потомство.

Захисники тварин сумно констатують: більшість злочинів проти тварин в Україні залишаються безкарними. Студенток після скандалу відрахували з навчальних закладів. Про інше покарання для них ніхто не чув. Наразі ж актуальнішим є питання: чи вийде сухим із води цьогорічний садист, і чи не перейде він згодом у своїх звірствах на людей?