Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2011, 15:07 Бійки та насильство
У Чернігові п'яний терорист погрожував підірвати поліклініку і супермаркет
У Чернігові п'яний терорист погрожував підірвати поліклініку і супермаркет

В Чернігові знешкодили п'яного терориста. Чолов'яга з бойовою гранатою в руках погрожував висадити в повітря поліклініку і супермаркет. Чим скінчився теракт?

Коли до поліклініки забрів п'яний чоловік, персонал не звернув на нього особливої уваги. Та вже за кілька хвилин сталося непередбачуване.

Продавщиця:

- Он начал угрожать, достал гранату и сказал - я вас всех сейчас тут взорву.

Однак свої погрози терорист втілювати в життя не поспішав - на очах в ошелешених медиків розрюмсався і... подався геть. Коли ж на виклик лікарів прибули правоохоронці, чолов'яга вже виходив із сусіднього супермаркету. Там він теж погрожував висадити в повітря все і всіх.

Богдан Бондарчук, боєць спецпідрозділу "Беркут":

- Попробовали к нему подойти. А он достали из кармана гранату. Сказал: "Не подходите, иначе брошу вам под ноги. Мы заметили, что запал был ввинчен, и видно было чеку.

В круглому іржавому предметі спецпризначенці одразу ж впізнали бойову гранату Ф-1.

Граната Ф-1. Ручна протипіхотна осколкова. Призначена для враження живої сили в оборонному бою. Радіус розльоту уламків - 200 метрів. Убивча сила - близько 70 метрів. З кінця 30-х років ХХ століття перебуває на озброєнні понад 160 країн світу.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Один співробітник відволікав цього чоловіка, а інший швидко підійшов до нього, і затиснув своєю рукою руку з гранатою. Потім відкинув гранату в безпечне місце.

Граната не здетонувала, і на місце інциденту викликали вибухотехніків. А витріщак, що спостерігали незвичну картину, відтіснили на безпечну відстань.

Андрій Ісаченко, керівник сектору УМВС України в Чернігівській області:

- Осмотрел гранату. Состояние было не транспортабельное. Было принято решение уничтожать ее на месте. Была вырыта яма, заложена вибухова речовина, и электрическим способом она была уничтожена.

Горе, терористом виявився п'ятдесятирічний містянин. За роботою фахівців він спостерігав уже в кайданках. У райвідділку спробував було згадати, де надибав набій - та марно.

Затриманий:

- Вы сегодня выпивали?

- Выпивал, но только не с милицией. Я сам по себе.

П'яна витівка зі зброєю чоловікові обійдеться недешево. Проти нього вже порушили кримінальну справу за статтею, що тягне на сім років позбавлення волі.