Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2011, 12:25 Бійки та насильство
У Полтаві серед білого дня грабіжник вистрілив у жінку з дитиною
У Полтаві серед білого дня грабіжник вистрілив у жінку з дитиною

Вранішній час, безліч свідків, малолітня дитина на руках. Усе це не вберегло молодої мешканки Полтави від грабіжника. Чоловік приставив пістолета до жертви й узявся вимагати цінності. Після нетривалої боротьби пролунав постріл.

23-річна Вікторія на вулицю сама тепер не виходить. Переконалася: жертвою нападника можна стати серед білого дня і за присутності натовпу свідків. Того ранку із півторарічною донечкою поверталася з крамниці.

Вікторія, постраждала:

- Ззаду підійшов незнайомий мені чоловік, і вимагав віддати йому цінності і гроші, на що я відмовилася і сказала, що я буду кричати.

З цінностей лише обручка, в гаманці - 50 гривень, у пакеті - підгузки і молоко. Та грабіжник не відставав. Намагався відібрати покупки та притулив до жінки пістолета.

Вікторія, постраждала:

- При чому, сказав, що "я тебе вб'ю", і тягнув мене додому, щоб я віддавала йому битову техніку. Він якось підтяг мене до себе і вистрелив мені в ребро.

Молода мати впала, а нападник кинувся тікати. Поранена сама викликала міліцію і "швидку". За кілька хвилин на місце прибули оперативники. Та були шоковані - за дійством, як за виставою, численні свідки лише спостерігали.

Сергій Бейгул, заступник керівника Октябрського РВ міліції м. Полтави:

- І тут, можна сказати, як кажуть, байдужість наших громадян до даної ситуації. Ніхто не прийшов на допомогу до даної жінки.

Наступного дня злочинця затримали. 35-річний нероба. Правоохоронців запевнив: того дня саме роботу шукав. Пістолета прихопив, аби собак відлякувати. Нікого не грабував - своє повернути прагнув. На вулиці в жінці впізнав свою давню знайому. Мовляв, три роки тому 7 тисяч доларів у нього вкрала. Утім, тепер молодик переконує: прикро обізнався. Розповідає, сам жертвою став. Агресивна дівчина накинулася на нього з кулаками.

Затриманий:

- В этот момент она на меня набросилась. Начала. Ну, это не удары, не оплеухи, скорее, махи, сбила очки. Я начал поднимать руку, чтобы прикрыться от этих оплеух, я сделал шаг назад, немного оступился, а так как ракетница была в руке, произошел непроизвольный выстрел.

Дріб із ракетниці застряг у куртці. Жінка відбулася синцями і подряпинами та неабияким переляком. Тепер відвідує медиків і психолога. А нападникові тим часом вже призначили психіатричну експертизу. Якщо чоловіка визнають здоровим, відповідатиме перед судом за розбій.