Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2011, 11:17 Бійки та насильство
На Львівщині сільський голова підняв руку на чужу дитину
На Львівщині сільський голова підняв руку на чужу дитину

Постраждала дитина на Львівщині, і вкотре у такому скандалі взяв участь посадовець. Тринадцятирічну дівчинку відлупцював сільський голова. Все сталося просто на шкільному подвір'ї, та ще й на очах школярів. Батьки побитої звернулися до міліції.

Сільський голова на журналістів не чекав, тож трохи знервувався. Оговтавшись, визнав: дівчинку бив, та з поважних причин - вона відлупцювала його доньку.

Ярослав Кравченко, Теляжівський сільський голова:

- Як мені батьки сказали: "Та мені по… твій старий, я тебе лупила і лупити буду". Розумієте? Отоді я отак о дав ляща одного, другого. Не буду брехати, але лящ - то не є удар, і раз штовхнув в плече, повірте мені, дуже легко.

Постраждалій Ірині лящ усе-таки видався ударом. Дівчинка каже: боліло - і тіло, і душа. Адже екзекуція відбувалася на очах у школярів.

Ірина, постраждала:

- До мене підходить Діанин тато, і почав на мене кричати, і потім вдарив мене по затилку, і потім сказав: "Я дівчат не б'ю", - і потім вдарив так о в руку.

Тарас Трубейло, однокласник постраждалої:

- По голові Ірку бив, а потім розвернувся - і з кулака. З кулака її вдарив по нирках.

Батьки Ірини написали заяву до міліції. Вони стверджують - сільський голова їм погрожує: якщо не відмовляться від претензій, то пошкодують.

Володимир Жеребецький, батько постраждалої:

- Казав, щоб забрали заяву, бо голова буде клопотати, щоб позбавили нас батьківських прав. Ну та й все.

- А ви що?

- Та жінка їздила на міліцію, казала, що не буде, забирала заяву.

У міліції розповіли: у Ірини тілесні ушкодження легкого ступеня. А це тягне на кримінальну відповідальність.

Ірина Мроць, керівник відділу Сокальського РВ міліції:

- Це стосується посадової особи, і тому всі справи, в яких фігурують посадові особи - депутати, державні службовці - приймає рішення в таких справах лише прокуратура області.