Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2011, 15:37 Бійки та насильство
На Троєщині дитячий лікар, який приїхав на виклик, отримав кулаком по обличчю
На Троєщині дитячий лікар, який приїхав на виклик, отримав кулаком по обличчю

Постраждав за інтелігентність. У київському мікрорайоні Троєщині дитячий лікар заступився за колегу-медсестру, за що отримав кулаками по обличчю.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Їхня служба небезпечна і важка, хоч і покликані рятувати людей. Мова про медиків. Лікар ось цієї невідкладної медичної допомоги виїхав на виклик, але цілим і неушкодженим звідти вже не повернувся.

Бригада, у складі якої був тридцятидворічний фельдшер, приїхала за викликом ось до цього будинку, аби оглянути маленького пацієнта.

Наталя Стеценко, співробітник ГУ міліції м. Києва:

- Лікар з медсестрою вийшли з квартири по вулиці Цветаєвої 16-В, де надавали невідкладну допомогу дитині.

Квартира на десятому поверсі, тому медики стали чекати ліфта. Поряд, на сходовому майданчику, стояло двоє нетверезих чоловіків. Стали чіплятися до жінки. Фельдшер попросив їх припинити. Ті й не подумали, а один з хамів навіть з кулаками на лікаря кинувся. Після цієї сутички медикові знадобилася допомога колег.

Наталя Стеценко, співробітниця ГУ міліції м. Києва:

- В нього перелам спинки носа та струс мозку.

Про інцидент мешканці будинку не відають. Навіть бабці біля під'їзду не знають. Хоча побили служителя Гіппократа серед білого дня.

Сусідки:

- Ну, він заходив? Може не в нашому домі?

Красномовніші свіжі плями крові на ґанку. Як почувається лікар, ми вирішили з'ясувати на місці його роботи - у Центральній дитячій поліклініці Деснянського району. Але тут "Свідкові" ввічливо пояснили: коментувати відмовляються, бо не мають на те дозволу.

Лікар:

- Я розумію, що ви хотіли допомогти і нам, і лікарю, але, на жаль, не можу інтерв'ю вам давать, тільки з дозволу прес-центру - Прорізна 19.

- Доктор еще в больнице?

- Да. Идет следствие, поэтому больше ничего я вам сказать не могу, и не имею права.

Правоохоронці ж запевняють: за побиття медика хуліган має відповісти.

Наталя Стеценко, співробітниця ГУ міліції м. Києва:

- Нетактовний та нетверезий громадянин затриманий доставлений до деснянського РВ міліції, на разі вирішується питання про порушення КС - хуліганство.

Порушити її можуть впродовж відведених законом десяти днів. Залежатиме це від тяжкості травм постраждалого. Якщо експертиза встановить, що ушкодження бодай середнього ступеня, затриманому загрожує ув'язнення.