Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2011, 17:16 Бійки та насильство
На Полтавщині чоловік посадив 16-річного юнака на ланцюга
На Полтавщині чоловік посадив 16-річного юнака на ланцюга

Своєрідний метод виховання юного покоління застосував мешканець Полтавщини. Він посадив 16-річного юнака на собачого ланцюга. Отак хлопець просидів всю ніч, і ледь не закляк: не так від страху, як від холоду.

Андрієві лише шістнадцять. Підліток навчається, трохи підробляє. Та раз таки спотикнувся - зазіхнув на чуже майно. Відсидів за той переступ. Утім, деякі односельці вважають: цього замало. Вирішили оригінально виховувати хлопця. Ввечері зустріли його біля крамниці, і взялися повчати.

Постраждалий:

- Мені ж сказали: "Ти ж міліцейська криса".

А потім почали звинувачувати в нових крадіжках. Намарне хлопець заперечував. Односельці ж бо вже вирішили, як його покарати.

Постраждалий:

- Мене цим цепом прив'язали.

Закували його справжнім собачим ланцюгом, а самі пішли спати. Він намагався вирватись, йому було страшно і холодно, бо Андрій був у легенькій курточці. Врешті роздивився на ланцюгу неміцно скручені ланки.

Постраждалий:

- Я оцю розігнув, і вирвався.

Побіг додому. Там, чекаючи на сина, ледь не посивіла мати.

Андрій, постраждалий:

- Я намагався вже дома плоскогубцями і оцим ключем одкрутити, щоб ніхто цього не бачив. Ну, мама зайшла в літню кухню.

Зоя Юріївна, мати постраждалого:

- Він закривався, все отак от держав. Не дає дивиться, я тоді курточку назад отодвигаю, коли дивлюся - у нього цеп на шиї.

Жінка, хоч і була на межі істерики, змогла викликати міліціянтів. Спільними зусиллями підліток звільнили від ярма.

Зоя Юріївна, мати постраждалого:

- Це ось він був у цих штанах, видно, що його тягнули - він упирався.

Потім правоохоронці рушили до горе-Макаренка. У нього своя версія розвитку подій: мовляв, підліток хотів поцупити в нього колесо з січкарні. Коли ж його заскочили, сам запропонував начепити кайдани.

Микола, підозрюваний:

- Він предложив, щоб ми його прив’язалі, ми його прив’язали на цеп. Цеп я зняв зі своєї лічної собаки, в мене ось, собака бігає, на поводку, на цепку.

До слова, сам вихователь раніше неодноразово засуджений за наркотики та завдання тілесних ушкоджень, нині може потрапити за грати ще раз. Тепер за незаконне позбавлення волі.

Наталя Нечепуренко, керівник відділу Полтавського РВ міліції:

- По даному факту зібрані матеріали, які передані до слідчого відділу, і вирішується питання про порушення КС по статті 146 ККУ, дана стаття передбачає покарання від 2 до 5 років.