Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2011, 11:40 Бійки та насильство
У Києві батько "виховував" свого 4-річного сина побоями
У Києві батько "виховував" свого 4-річного сина побоями

Не вивчив абетки - перепало на горіхи. У Києві тридцятирічний батько знущався зі свого чотирирічного синочка - бив, скуб волосся, кусав за вуха. Так чоловік виховував хлопчика, аби той ліпше вчився.

Клавдія з батьком свого синочка не жила чотири роки. Аж раптом чоловік вирішив: дитина має знати, хто її татко. Місяць тому він переїхав до жінки з малюком, і заходився виховувати хлопчика власними методами. Бабуся каже: коли завітала в гості до родини, ледь не зомліла.

Стелла Кручкова, бабуся хлопчика:

- Всё побито лицо, всё тело. Я сняла штаны - у него все в ссадинах, вырваны волосы на нем все. Ребенок нервный, потрясенный. Он вчера держал меня двумя руками: "Только не отпускай!"

Оце чотирирічний Олексій після тижневого виховання. Малий каже: так батько змушував його вчити абетку.

Постраждалий хлопчик:

- А что папа тебе говорил?

- Надо делать, учить буквы.

- А ты не учил?

- Я буду учить.

- И папа тебя за это бил?

- Да.

- Ты боишься папу?

- Боюсь.

Рідні хлопчика викликали міліціянтів. Ті дали жінці направлення на судово-медичну експертизу. Та там Клавдії відповіли: нічого не робитимуть, бо свідоцтво про народження для цього непотрібне, а інших документів у матері не було. Сказали: прийти разом із правоохоронцями.

Давид Валіахметов, завідувач відділу судово-медичної експертизи:

- В даному випадку законодавством, а саме - правовими документами, які регламентують нашу роботу за відсутності документа, який належним чином посвідчує особу, окрім матері, дитину супроводжує представник правоохоронних органів. Свідоцтво про народження немає ніякого сенсу, оскільки там немає фотокартки.

Правоохоронці ж, стверджуть жінки, відмовилися їхати разом з нею.

Клавдія, мати хлопчика:

- Міліція з вами не захотіла їхати?

- Нет. Они сказали: "Мы об этом ничего не знаем. Едьте туда, звоните в прокуратуру.

- Тобто, ви цілий день не можете зняти побої?

- Да я целый день не могу снять побои с ребенка.

"Свідок" разом з Клавдією повернувся до Шевченківського рай управління, і лише тоді один із правоохоронців вирушив до судмедексперта. Потім журналісти зателефонували батькові дитини. В розмові він пояснив: синочок сам наштовхувався на гострі предмети й набив собі гулі, а він лише кілька разів дав йому по м'якому місцю.

Олександр, батько хлопчика (телефоном):

- Никто его не бил, просто воспитывал. Бить не бил, он сам падал, и бровь себе разбил. Это тоже ненормально, что я его воспитал, а они пишут на меня заявление. Сама просила меня воспитать, а я его воспитал, как нормальных детей всегда воспитывают.

Міліціянти тепер кажуть: чи винен чоловік, визначатиме суд. Мати ж хоче, аби хлопчик забув про знущання й побоюється, що психічна травма може виявитися більшою за фізичні знущання.