Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2011, 17:10 Бійки та насильство
У Києві чоловік вижив свою дружину з двома дочками з дому
У Києві чоловік вижив свою дружину з двома дочками з дому

До програми "Свідок" з проханням про допомогу звернулася стурбована киянка. З її слів, через знущання чоловіка вона та двоє неповнолітніх доньок змушені були втекти з домівки.

Ганну Леванівну та двох її доньок журналісти "Свідка" зустріли на подвір'ї столичної дев'ятиповерхівки. Вже другий місяць, як їх вижив із власної квартири чоловік і батько.

Ганна, мешканка м. Києва:

- Побои я снимаю регулярно. Он разбил ребенку нос. Милиционеры приехали - у ребенка было лицо в крови. Он накидывается на детей душить, пьяный постоянно. Вызываем милицию - милиция приезжает, и не забирает.

Тепер сім'я змушена шукати притулку в родичів під Києвом. Дівчатка-підлітки дуже залякані. Кажуть, через батька-тирана до них не можуть приходити подруги.

Світлана, постраждала:

- Пришла ко мне подружка ночевать, а он залетел и начал кричать на подружку, разные маты на нее. Она убежала быстренько. Потом навалился на меня, и начал душить. Я с ноги его ударила.

Вікторія, постраждала:

- Мама готовила. Он залетел, на нее начал орать, а потом кинул на меня тарелку.

Чому господар не пускає дочок додому - журналісти вирішили дізнатися з перших вуст. В однокімнатній квартирі на першому поверсі застали лише чоловікову матір. Розмова не склалася.

Мати чоловіка:

- Здравствуйте!

- А зачем вы меня снимаете? Оставьте, ради бога!

Вікторія, постраждала:

- Нормально? В мою квартиру и не зайдем.

У телефонній розмові з журналістами голова сім'ї був категоричним.

Чоловік постраждалої:

- Все это неправда, что они рассказывают. Мама учит их. Никогда я их и пальцем не тронул. Своих детей как я могу бить? Я один раз дочке дал пощечину за то, что грубила мне.

У міліції факти неодноразових звернень матері підтвердили. Утім, повідомили, що покарати горе-батька не можуть. Мовляв, за легкі тілесні ушкодження, зафіксовані в дівчаток, можуть лише скласти адмінпротокол.

Тамара Бугаєць, юрист дитячого правозахисного центру:

- Милиция отказывает в возбуждении уголовного дела, потому что это статья частного обвинения, и по ней дело возбуждает суд. Нужно найти в себе силы этой маме, чтобы защитить себя и своих детей.

Завдяки зверненню до програми "Свідок" уже найближчими днями Ганна Леванівна почне спілкуватися з адвокатами. На думку ж психологів, апеляція до суду - не типовий спосіб залагодження сімейних конфліктів. Критичної ситуації можна уникнути, коли зусиль докладе сама дружина.

Наталія Шевченко, психолог:

- Можна відслідкувати, що відпускає цього чоловіка. Він теж жива людина, у нього, можливо, є якісь болючі моменти, на які нажимають. Тиць - і відпускається цей корок. І він починає зриватися на оточуючих. Можливо, жінці самій треба попрацювати з психологом, щоб відчути цей момент.

Чи зможе родина знову жити мирно - покаже час.