Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2011, 15:49 Бійки та насильство
На Волині крадії деревини скоїли напад на лісників
На Волині крадії деревини скоїли напад на лісників

На лісівників напали на Волині. Доглядачам лісу не тільки нам'яли боки, а й ледве не зарубали. Інцидент стався біля українсько-польського кордону, де селяни потайки валили сосну без жодного дозволу.

Незаконний вируб на території Нудиженського лісництва, лісівники побачили рано вранці. Чотири зрізані сосни вже були готові для транспортування. В руках селян - сокири й електропилка.

Сергій Карпенко, лісничий Нудиженського лісництва:

- Почалася словесна перепалка, після чого я запропонував віддати сокиру, він не віддав. Я хотів забрати, і він наніс мені поранення сокирою.

Постраждав і колега лісничого, котрий встиг в іншого співучасника крадіжки відібрати електропилу. За це лиходій накинувся на чоловіка ззаду, і став душити.

Іван Семерей, майстер лісу Нудиженського лісництва:

- Життя дорожче. Думаю, задушать отут. Я відпустив руку, другий вхопив пилку і пішов. Поки я встав, позбирав документи, ті, що були в кишені, бо всі повилітали, бачу - Петрович поранений уже йде назустріч мені…

Один з тих, кого нині звинувачують у нападі на лісову охорону, сільський тракторист. Каже, нікого не кривдив, бо якби насправді мав таку мету, реалізував би її на раз-два.

Звинувачуваний:

- Я рубав? Петрович, якби я рубав, то я би одрубав, розумієте?

- То, може, людина увернулася?

- Увернулася? То я від нього увернувся, а не він од мене!

У Любомльському райвідділі міліції в історії, що сталася в гущавині лісу, і свідки якої - самі величезні сосни, розбираються котрий день поспіль. Факту крадіжки деревини взагалі не коментують, а щодо насильницьких дій нападників, заявляють таке.

Юрій Верещук, дільничний інспектор Любомльського РВ міліції:

- Тілесні ушкодження Карпенку були нанесені сокирою випадково під час шарпанини. Тобто, не спеціально, а так получилось випадково.

Напади на працівників лісової охорони на Волині цьогоріч стаються вже вдруге. А незаконних вирубувань в області від початку року зафіксовано 400. Цього разу, зі слів порушників, вони хотіли використати зрізані дерева для реконструкції місцевого храму. Чому не попросили, як годиться - загадка.

Володимир Читкайло, керівник відділу Волинського управління лісового господарства:

- Ніхто в житті не відмовив би з керівників лісового господарства про те, щоби не забезпечити будматеріалом для культової споруди. Просто треба було підійти з листом від громади з проханням для виділення цього будівельного матеріалу на будівництво.

За законодавством, за кожну зрубану сосну порушники мусять сплатити 700 гривень штрафу. А за фактом тілесних ушкоджень, спричинених людям під час виконання службових обов'язків, постати перед судом. Хто і за що відповідатиме перед Фемідою у цій історії - невідомо.