Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 серпня 2011, 13:28 Бійки та насильство
У Луганській колонії № 60 побилися засуджені
У Луганській колонії № 60 побилися засуджені

Реанімацію Луганської обласної лікарні посилено охороняють. Після бійки в колонії саме сюди привезли тяжко поранених ув’язнених. Вартові, що пильнують і біля палат, погрожують застосувати зброю навіть проти журналістів, якщо вони наблизяться  до засуджених.

Лікарі посилених заходів не розуміють, адже хворі не те, що не рухаються, вони непритомні.

Віталій Олежко, в.о. заввідділу Луганської обласної клінічної лікарні:

- Сейчас они на аппаратной  вентиляции, у одного из них изолированная черепно-мозговая травма. У второго таракальная травма, но ведущая черепно-мозговая травма. Угроза жизни есть у обоих.

У реанімації перебуває четверо засуджених, ще троє - у звичайних палатах. Тюряжники по телефону розповідають, що конфлікт у колонії спровокувало її керівництво.

Сергій, засуджений колонії № 60:

- Администрация занесла водку. Они напилися, достали шпаги и начали людей рубать. Пострадали наши и ихние. Виноват во всем хозяин колонии. Начальник колонии Щегловитов всем дережировал.

Правозахисники теж стверджують, що горілку до колонії могли занести лише з дозволу її керівника. ШаблІ ж виготовляли тут як сувеніри. Очільник спілкуватися з пресою відмовився - знайшов вагому причину.

Дмитро Щегловитов, керівник колонії № 60:

- Не имею желания.

В управлінні виконання покарань підтвердили факт бійки, проте без застосування холодної зброї.  Кажуть - заспокоїли арештантів самотужки, без допомоги спецпідрозділів.

Олег Райченко, заступник керівника Луганського управління виконання покарань:

- Сейчас там находится комиссия, ее возглавляет начальник управления на которой выясняются причины и их последствия. Выводы будем делать по возвращении комиссии из колонии.

У цій колонії відбувають покарання засуджені за особливо тяжкі злочини, сидять і довічно ув’язнені. Вряди-годи спалахують бійки. Правники ж твердять, що саме тут найчастіше порушують права арештантів.