Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2011, 14:23 Бійки та насильство
На Сумщині пенсіонер вистрілив з рушниці в обличчя своєму сусідові
На Сумщині пенсіонер вистрілив з рушниці в обличчя своєму сусідові

Пенсіонер вистрілив в обличчя своєму сусідові. Таку криваву розбірку дід із села на Сумщині влаштував через любов до тварин. У нього зникло цуценя, а перша підозра впала на сусіда.

Віктор Кузьменко, хірург Конотопської районної лікарні:

- В рану выступал головной мозг, травмированный головной мозг. Вот осколки дроби, которые попали сюда, здесь тоже видно мелкие дробинки.

Це знімок 52-річного Олександра. Чоловікові вистрілили дробом просто в обличчя. Вибиті очі, розтрощене перенісся, частина лобової кістки.

Віктор Кузьменко, хірург Конотопської районної лікарні:

- То, что было возможно, мы удалили, но дробь засела в полости черепа. Такие дробинки доставать, не повредив жизненно важных структур, нельзя. Поэтому какие-то частички дроби остались.

Рушницю в Олександра розрядив 72-річий сусід. Поки чоловік із зятем їздили по траву, дід чекав на них у засідці біля будинку.

Віктор, зять постраждалого:

- Отут він був за вишнею, отут він нас піджидав, в кущах сидів.

Олександр сплигнув з підводи, аби відчинити ворота, і саме цієї миті в нього вистрілили майже впритул. Зятеві пощастило - куля в дідовій рушниці була одна.

Віктор, зять постраждалого:

- А він до мене біжить, хоче заряджать по новой, но в нього не получаєтся, він прикладом начинає ще й мене бить. Біжить і кричить: "Де моя собака, хто її убив?"

На звук пострілу з хати вибігла дружина Олександра. Її півпритомного чоловіка сусід ще двічі вдарив прикладом по голові і пішов додому.

Галина, дружина постраждалого:

- Він зразу сидів отак, руками терся, а куски м'яса летіли. А як сусід прийшов, він вже його положив.

Дружина нападника пояснює: чоловікові просто наболіло. Один за одним у них пропали два пекінеси. Собаки ганяли курей. За це, вирішило подружжя, сусіди їх і занапастили.

Віра Іванівна, дружина затриманого:

- Йому просто наболіло. Просто, каже, вбили, викинули. Перший раз вони потравили, точно потравили... Я другий раз я не знаю, ми його не бачили більше.

Спершу дід прибіг до сусіда лаятися. Той лише відмахнувся і поїхав. Тоді любитель собак і згадав про старовинну рушницю.

Микола Стеценко, заступник керівника Конотопського МВ міліції:

- Одноствольное ружье 16-го калибра, не зарегистрированное. Хранил его то в тумбочке, то под столом. Как говорит подозревамый, это ружье у него осталось от тестя с 50-х годов.

Юлія Семерюк, старший слідчий УМВС України в Сумській області:

- Возбуждено уголовное дело по ст.115 ч.1, ст.15, ч.2 - покушение на убийство оконченное. Это значит, что человек совершил все действия, которые хотел для того, чтобы лишить потерпевшего жизни.

Дідові загрожує 15 років тюрми. Він хоч і людина літня, але за такими статтями амністія непередбачена. Його любого пекінеса в селі, кажуть, бачили і після стрілянини, а першого собаку забрала чумка, а не лихі сусіди. Постраждалого ж Олександра під'єднано до апарата штучної вентиляції легеней. Чоловік продовжує боротися за життя.