Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 липня 2011, 11:55 Бійки та насильство
У Харкові скоєно замах на депутата Анатолія Родзинського
У Харкові скоєно замах на депутата Анатолія Родзинського

У Харкові скоєно замах на депутата міської ради. В авто Анатолія Родзинського кинули пляшку із запалювальною сумішшю. Постраждав сам обранець, опіки дістав і його водій. Обидва в реанімації.

Це сталося в самому центрі Харкова серед білого дня. Автівка з депутатом щойно рушила від господарського суду, проїхала кілька метрів і зупинилася перед світлофором.

Дмитро Колесник, старший слідчий Харківського МУ міліції:

- Дальше неизвестный, неустановленное пока, в настоящее время, лицо подошло к указанному автомобилю, и путем разбития заднего правового стекла - пассажирской двери - бросило в салон автомобиля бутылку с зажигательной смесью.

Охоплену полум'ям машину гасили перехожі й інші водії. Люди навіть не чекали на "швидку" - постраждалих відвезли до лікарні вже за п'ятнадцять хвилин. У Анатолія Родзинського опіки рук і голови третього ступеня. У його водія - ще й ніг і спини. Лікарі вже вивели пацієнтів із шоку, постраждалі навіть дали свідчення міліції. Та тільки розгледіти нападника не встигли.

Тетяна Острогляд, помічник депутата:

- Полетели стекла, и он говорит: "Мне в руки полетел огонь. Я его инстинктивно поймал. Не знаю, что за предмет. Кожа на руках сразу обуглилась". Они ничего не успели увидеть, это было настолько неожиданно.

Попри те, опис нападника у правоохоронців є. Злочинця запам'ятали свідки.

Євген Попович, прокурор м. Харкова:

- Нами установлены ряд свидетелей и, в общем-то, уже составлена определенная картина и происшествия, и описание преступника, который совершил это преступление. Сейчас проводится работа по его установлению.

У самого депутата і його оточення тільки одна версія замаху - професійна діяльність. Анатолій Родзинський надає безоплатну правову допомогу харків'янам. Не відкидають правоохоронці й інших версій. Зокрема, пов'язаної з особистими стосунками. Міліцію й постраждалого бентежить радикальність нападника: до замаху не було ні погроз, ні попереджень.