Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2011, 13:05 Бійки та насильство
На Черкащині п'яний чоловік поранив із рушниці міліціянта
На Черкащині п'яний чоловік поранив із рушниці міліціянта

Спочатку з рушницею - на дружину, потім - на правоохоронців. На Черкащині міліціянти вгамовували п'яного селянина. Здаватися гуляка не бажав, і став відстрілюватися. Внаслідок один із вартових ладу дістав тяжких поранень.

Сімейний бешкет! Із такою заявою до міліції звернулася мешканка села Нагірної. Викликала допомогу до своєї сестри. Її п'яний чоловік під прицілом рушниці ганяв жінку подвір'ям.

Сусідка:

- В них завжди музика, танці, у них отаке. Я не розбираю, чи у них скандал, чи вони гуляють. Я була на подвір'ї, як стрельнуло - та я в хату, на клямку, та я вже поняла.

Заряд дробу дістав один із міліціянтів, що прибули на виклик. Не встигли правоохоронці вийти з машини, як забіяка почав стрілянину.

Анатолій Кучерук, співробітник Жашківського РВ міліції:

- Приїхали на місце, він застосував зброю, так прийшлося застосувати зброю.

- Він кричав, погрожував? Що кричав?

- Кричав, що "мені все байдуже, ви в мене не вистрелите, не підходьте, я вас повбиваю".

Коротке попередження - і постріл у ногу. Поранений злочинець впав. Мисливську рушницю відібрали. Зброя виявилася незареєстрованою. Та й затримували 46-річного чоловіка за незаконний арсенал уже не вперше.

Володимир Самар, дільничний інспектор Жашківського РВ міліції:

- В цьому році у нього вилучили мілкоколіберну рушницю, дві коробки патронів до неї. Тобто, він вже судимий за ст.363 "незаконне зберігання зброї".

Обидва поранених нині в одній лікарні. Міліціянт у реанімації в оточенні колег і родичів, стрілець - на самоті, під охороною.

Володимир Дитинюк, лікар-хірург Жашківської районної лікарні:

- На даний час стан їх стабільний. Загрози здоров'ю немає. Виконуються всі призначення лікарів. Хворі продовжують лікування в травматологічному відділенні.

Чому за рушницю схопився і стріляти почав - бешкетник нині пояснити не може. Спілкуватися із журналістами не бажає. Та невдовзі розказати все йому таки доведеться - після виписки затриманий вирушить до СІЗО. Проти безробітного гультяя вже порушили кримінальну справу - за замах на правоохоронця. За це чоловікові світить від 9-ти років за ґратами.