Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2011, 18:00 Бійки та насильство
На Харківщині орендар ставка важко поранив відпочивальника
На Харківщині орендар ставка важко поранив відпочивальника

Вогнепальним пораненням закінчився День молоді для мешканця села Петропавлівки на Харківщині. Двадцятичотирирічному хлопцеві поцілив у ногу орендар ставка. Чоловікові не сподобалося, що компанія відпочиває на березі його водоймища.

На ставок двоє хлопців з дівчатами приїхали від самого ранку - купалися-засмагали. Вдень тут же мав розпочатися святковий концерт - з нагоди Дня молоді. Компанію помітив орендар водойми, сказав: відпочивати тут заборонено, бо приватна територія. Піти геть молоді люди відмовилися, і тоді чоловік узявся за рушницю.

Віталій Кожурін, постраждалий:

- Подъехал, говорит: "Ты, щенок, на колени". И начал тыкать в меня ружьем. Сами видите. Вот что. Потом я начал отходить, а он стрельнул мне в ногу. Метров с двух.

Дмитро Загоруйко, свідок:

- Он его тыкал в грудную клетку, бил его. Виталик отбивался. У него здесь руки исцарапаны, ему зашивали. А потом произошел выстрел. И я увидел, как Виталик упал чуточку. А потом сорвался быстро, убежал в ярок, метров пятьдесят. Потому что Виталик думал: мало ли, может, начнет еще раз стрелять.

Хлопці запевняють: нападник був нетверезий. У міліції цього не підтверджують, але й не спростовують - чекають на експертизу. Стрільця затримали, слідчі проситимуть у суду санкції на його арешт.

Олексій Тригуб, заступник керівника Куп'янського МВ міліції:

- Он говорит о том, что, защищая себя от нападения этих отдыхающих, он произвел предупредительный выстрел в воздух, а затем произвел выстрел в сторону нападавшего на него лица. Как он говорит, не думал о том, что сможет попасть.

Саден і забиттів Віталій не рахує. Головне - вогнепальне поранення ступні. Нападник стріляв з мисливської рушниці дробом. Відстань була малою, і травма дуже складна, кажуть лікарі.

Тамара Кожуріна, мати постраждалого:

- Собаку застрелишь - и то будет больно. А стрелять в человека! И за что? Состояние... Я сегодня утром звонила до нього, вроде, обезболивающие колят ему, антибиотики. Сначала, сказали, будут делать лечение ноги. Потому что рана открытая, они сильно раздроблена, задета кость. А потом будут операцию по пересадке кожи делать. Очень плохое ранение, очень. Сказали, дуже плохе ранение.

Люди вже давно невдоволені колишнім сільським головою - це він орендує ставка. До водойми не підійдеш - охорона, колючий дріт та рів навкруги - це щоби пастухи не могли підігнати корів. Нинішня очільниця села підтверджує: цей конфлікт на ставку - не перший.

Ольга Козирева, Петропавлівський сільський голова:

- Он говорил тогда еще: "Я буду стрелять, если корова зайдет или пастух зайдет ко мне на территорию". Понимаете?