Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2011, 14:16 Бійки та насильство
На Черкащині священик побив ногами 60-річну жінку
На Черкащині священик побив ногами 60-річну жінку

На Черкащині розгорається скандал, у центрі якого опинився місцевий священик. Тридцятирічний служитель церкви побив пенсіонерку, а потім утік. Що спонукало поважного панотця до протиправних дій.

Гуркіт вхідних дверей та дзвін розбитого посуду - все, що пам'ятає ця жінка про візит до її оселі місцевого священика. Не встигла шістдесятирічна парафіянка привітатися, як він загилив їй ногою в голову.

Людмила Борисівна, постраждала:

- Я підняла голову, і побачила, як у тумані лице перекошене батюшки, підняту руку і сіру футболку. Після того я відключилася.

Попри відчайдушні крики жінки, нападник дав ще кілька влучних копняків їй у голову й вискочив з хати. На подвір'ї панотець мало не збив з ніг хазяйчиного сина, що прибіг на материн лемент.

Юрій, син постраждалої:

- Сиділа в кріслі в крові. Голова розбита була, по полу скрізь кров, штори лежали порвані. Потім я зайшов на кухню. Там був безлад, побита посуда, їда розкидана по всій кухні і по ванні.

Чоловік спробував наздогнати кривдника, та його і слід запав. А шукати селом часу не було - по матір уже приїхала "швидка". Зустріч із панотцем закінчилася для постраждалої численними забиттями, гематомами та струсом мозку. За два тижні, що жінка пробула в лікарні, її кривдник вибачитися так і не прийшов. Його родичі відвідали хвору один раз. Тоді й повідомили: священик хворий.

Валерій, мешканець м. Корсуня-Шевченківського:

- Вроді, кажуть, що у нього і раньше припадки були, но не такі. Він у соображенії був. а це - це ж із ряда вон. У мене дитина 10 років - це ж що хочеш може буть.

У церкві, де служить головний фігурант скандалу, журналісти "Свідка" нікого не застали. Що насправді сталося зі знаним і поважаним у містечку чоловіком, погодився розповісти його батько.

Василь Пилипович, батько священика:

- Мене визвала невістка: "Ідіть, бо з Ваньою плохо". Я бігом таксі. Його застав на свойому участку. Він був такий збуджений. Спрашую: "Що трапилось, Ваня?" А у нього одключилася полностю память, він нічого не помне.

Зі слів чоловіка, того лиховісного вечора в його сина піднявся тиск. Щоби його нормалізувати, він звернувся до місцевого фельдшера. Батько стверджує: саме після візиту до ескулапа мирний священик перетворився на звіра. Фельдшер своєю чергою всі звинувачення відкидає.

Фельдшер:

- Був він у поту. Питаю, що таке? Він нічого не каже. Давай, я поміряв давлєніє - 220 на 120. Зробив еуфілін, магнезію успокаюющу, потом фурасемід і фізрозчин. Зробив йому "тройчатку".

Фельдшер усе робив правильно, кажуть його колеги. А однією з причин неадекватної поведінки святого отця могла стати звичайна перевтома.

Леонід Юнда, керівник Київського центру психотерапії та медичної психології:

- Наступает такое состояние, как истощение нервной системы. Может возникнуть тревожное состояние, сниженное настроение. Малейший раздражитель может вызвать неправильные действия, неправильное поведение.

Що насправді спричинило помутніння свідомості священика - невдовзі скажуть лікарі: зараз він перебуває на обстеженні в одній зі столичних клінік.