Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2011, 15:13 Бійки та насильство
На Харківщині сержант ДАІ поранив водія з пістолета
На Харківщині сержант ДАІ поранив водія з пістолета

Сержант ДАІ поцілив водія на Харківщині. Таку пригоду в міліції пояснюють просто: інспектор наздоганяв п'яного кермувальника, а постріл був випадковим. Справу розслідує прокуратура.

Вночі інспектор ДАІ чергував поблизу глибокого котлована на дорозі. Пікап "Фіат Добло" на високій швидкості нісся просто в яму, тож даївець вирішив зупинити автівку. Водій на вимогу не зупинився, розвернувся і втік. Так розпочалася ця історія - за версією харківської міліції.

Юрій Черняк, заступник керівника УДАІ в Харківській області:

- Працівник міліції на службовому автомобілі почав переслідувати даного порушника, при цьому було ввімкнуто світлову, звукову сигналізацію та наряди ДПС по радіостанції були проінформовані. Біля одного з будинків зупинився даний автомобіль, з нього вийшов водій та накинувся на працівника міліції.

Під час конфлікту пролунав постріл - міліціянт поранив водія. Тепер правоохоронці стверджують: це сталося випадково.

Євген Попович, прокурор м. Харкова:

- Сотрудник ГАИ не говорит о том, что он достал пистолет и прицельно выстрелил в этого человека. Он это не говорит. Он говорит, что выстрел произошел в ходе борьбы между сотрудником милиции и водителем того транспортного средства. Каким образом произошел выстрел, как он в ходе борьбы произошел - сейчас мы устанавливаем эти все противоречия со стороны водителя, противоречия со стороны сотрудника ГАИ.

Обставини пригоди з'ясовує харківська прокуратура. Дослідча перевірка має встановити, чи не перевищив ДАІвець повноваження, та чи справді водій чинив опір.

Євген Попович, прокурор м. Харкова:

- Опять же, есть установленный факт, что у сотрудника ГАИ есть повреждения форменной одежды. Порвана куртка, порваны брюки форменной одежды.

Куля влучила чоловікові в груди. Поранення наскрізне, але загрози життю немає. Експерти вже з'ясували: постраждалий був нетверезий. Кров у нього взяли через шість годин після пригоди - спершу надали медичну допомогу. За даними прокуратури, в крові було три з половиною проміле алкоголю. Від коментаря постраждалий та його адвокат відмовилися. Зазначили тільки, що у версії міліції та прокуратури багато неправди.