Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2011, 18:44 Бійки та насильство
На Київщині 81-річна жінка стала жертвою власного сина
На Київщині 81-річна жінка стала жертвою власного сина

Кайдашева сім'я на сучасний лад. На Київщині невістка побила свекруху, а рідний син відібрав пенсію. Самі ж вони стверджують, що стара безбожно п'є. А тому всі звинувачення - наслідок білої гарячки.

Цій бабусі вісімдесят один рік. У минулому кандидат технічних наук, доцент, представниця київської інтелігенції. Старенька каже: все, що мають діти - фактично її заслуга. Наприкінці минулого року подарувала синові хату. Та мешкати під одним дахом не судилося. Невістка доклала рук.

Тамара Борисівна, мешканка с. Ксаверівки:

- Она била. Я лежу - моя голова под стулом, а она лупит меня ногой, и говорит: "Я тебя…" - и мат. "Пока не отобью почки, я не успокоюсь".

Пенсіонерку прихистили сусіди. Але бути тягарем їм не хоче. Вирішила повернути пенсію, котру отримував за неї син. Та ні грошей, ні паспорта з пенсійним посвідченням не віддавав.

Тамара Борисівна, мешканка с. Ксаверівки:

- Он сказал: "Ничего не дам. Потому что ты психически больная, ты алкоголик. Ты сама не знаешь что ты делаешь. Вот ты упала и поранила все места, а на Любу сваливаешь".

Пенсії не забирав, переконує син. Грошей не давав, бо потерпав за матір.

Борис Степанович, мешканець с. Ксаверівки:

- Мать начала злоупотреблять спиртным, и вот, могу сказать, 9 числа я сменился, приехал, и смотрю - мама в интоксикации. Я сам врач. Я упрашивал, умолял: "Мама, не надо, ты ведь себя гробишь". Ноль эмоций.

На п'яничку старенька не схожа. У сільській раді словам чоловіка дивуються. Усі звинувачення на адресу пенсіонерки там називають наклепом.

Володимир Дубовик, Ксаверівський сільський голова, телефоном:

- Таких людей буває дуже мало. Наскільки вона спокійна, наскільки врівноважена. А те, що котять на неї бочку, відверто кажучи, я її знаю років 15 - абсолютно нормальна людина, і нічого поганого сказати не можу.

Бабуся зверталася до міліції. Скаржилася на побиття. Правоохоронці пообіцяли відреагувати, щойно отримають висновки судово-медичної експертизи.

Микола Жукович, керівник прес-служби ГУ МВС України в Київській області:

- Їй необхідно звернутися до міліції, написати заяву. Вона каже, що писала, відправила поштою, але на сьогодні ми її не отримували. При тому, що до нас буде надана судово-медична експертиза про нанесення ушкоджень. Відповідно, ми відреагуємо: або порушувати, або відмовимо у порушенні кримінальної справи.

Нині старенька хоче повернути хату та документи. Син показує їх журналістам, і обіцяє віддати. Але не більше.

Борис Степанович, мешканець с. Ксаверівки:

- Вот документы. Я готов отдать паспорт, пенсионное и карточку с ПриватБанка, где ее пенсия. Дарственную я не отдам, потому что я физически фактически банкрот, понимаете? Я под ремонт взял деньги. Как я буду отдавать?

На захист бабусі стали юристи. Кажуть, справа не з легких, але шанс виграти її є.

Єгор Вотінцев, адвокат:

- Договор был заключен с нарушениями, она не знала о последствиях. Сын обещал содержать, а в данный момент она живет у соседей, другие родственники отказываются ей помочь, потому что запуганы сыном.

Коли сюжет готувався до ефіру, стало відомо, що після візиту знімальної групи до Ксаверівки син таки повернув матері документи. Та попри першу перемогу адвокати кажуть: радіти зарано. Попереду тривала судова тяганина. А журналісти "Свідка" стежитимуть за перебігом подій.