Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2011, 12:03 Бійки та насильство
У Харкові затримали бандита, який 12 років перебував у розшуку
У Харкові затримали бандита, який 12 років перебував у розшуку

Затримали чоловіка, що 12 років перебував у розшуку. Його ім'я пов'язують із резонансними злочинами 90-х: розстрілом міліціянтів, убивством таксиста, замахом і серією квартирних крадіжок. Понад десятиліття підозрюваний провів у невеликій кімнаті гуртожитку, і майже не виходив з дому.

Наряд міліції в одній з багатоповерхівок Харкова розстріляли влітку 98-го. Правоохоронці приїхали на виклик, та навіть не встигли вийти з ліфта - бандити відкрили вогонь.

Володимир Нестеров, мешканець м. Харкова:

- Жутковато, страшновато было. Что-то непонятно, сильный шум в подъезде. Когда в лифте лежит убитый человек, когда здесь труп лежит на площадке, - конечно, все это жутковато.

Злочинців затримали за п'ять днів. Одному з них було лише вісімнадцять.

Валерій Салманов, заступник керівника УБОЗ в Харківській області:

- Одна из целей - это действительно завладеть оружием с целью совершения в дальнейшем разбоев, убийств и так далее.

За вбивцями правоохоронців тягнулася ціла низка злочинів. Бандити грабували квартири, нападали та вбивали людей. За все це - їм загрожував розстріл, але 2000-го смертну кару в Україні скасували. Нелюдів засудили до довічного ув'язнення. Проте тоді упіймали не всіх учасників угруповання - двох оголосили в розшук. Одного з бандитів співробітники харківського УБОЗу затримали нещодавно. 12 років злочинець переховувався в кімнаті гуртожитку.

Олександр Горбачов, керівник відділу УБОЗ в Харківській області:

- Законспирированная квартира, со всеми мерами предосторожности, то есть, выход из дома рано утром, перемещение странными скрытыми путями, такой же возврат домой

Сусідка затриманого і досі не знає, що десять років прожила поряд з убивцею.

Ольга, сусідка затриманого:

- Это идеальный, прекрасный парень, абсолютно ничего не можем сказать, - никто на коридоре. Он никогда пьяный не был, он всегда общался, он кушать готовил, он стирал, он убирал за себя.

За чоловіком УБОЗівці стежили півроку - він майже не виходив з дому, весь час молився, стіни його кімнати були обвішані іконами. Під час затримання не опирався, і нині кається.

Олександр Горбачов, керівник відділу УБОЗ в Харківській області:

- Он состоял в банде, ему вменяется бандитизм, полная причастность к убийству милиционеров в настоящий момент проверяется.

Затриманому також загрожує довічне - його справу вже передали до суду. У розшуку залишається ще один активний учасник банди. В УБОЗі кажуть: його арешт - справа часу.