Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 травня 2011, 12:32 Бійки та насильство
Підлітки жорстоко побили однолітка, а відео побиття виклали в Інтернет
Підлітки жорстоко побили однолітка, а відео побиття виклали в Інтернет

Аматорське відео, де підлітка, який лежить на землі, копає інший підліток, з'явилося в Інтернеті за лічені хвилини після побиття шістнадцятирічного школяра. Ролика побачили батьки постраждалого і звернулися до міліції. Це було 4 місяці тому, а жорстоке відео й досі "висить" в одній з популярних соціальних мереж.  

Інна Юдина, мати постраждалого:

- Судя по количеству поступающих мне звонков, видело очень много человек. И судя по просмотрам в интернете - до сих пор это видео есть в интернете - его еще смотрят.

В Інтернет відео виклали однолітки постраждалого хлопця. Його адвокат переконаний - жорстоке відеознімання було сплановане наперед.

Юрист каже - міліція відреаґувала на факт хуліганства, а от на інший - серйозніший бік справи - ні.

Олег Мицик, адвокат постраждалого:

- Статтею 300 ККУ передбачено кримінальну відповідальність за виготовлення, розповсюдження, особливо серед неповнолітніх, фільмів та творів, які пропагують насильства та жорстокості. І при тому передбачене досить жорстке покарання - позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Щоби когось засудили за цією статтею - юрист не пригадує. І попри те, що Інтернет "кишить" відеороликами такого штибу, правоохоронці лише починають боротьбу з віртуальним "ворогом".

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Відповідно була порушена кримінальна справа по факту хуліганства, яка скерована до суду. На даний час це відео і матеріали направлені на проведення експертизи в іншу область. Згідно нашої законодавчої бази потрібне офіційне заключення, що це відео пропагує в собі насильство і жорстокість. Відповідно, коли це заключення буде - буде прийнято рішення.

Поки експерти вирішують, чи пропагують кадри звірячого побиття жорстокість, головний "герой" чи то жертва цього відео намагається забути про своє приниження.

Інна Юдина, мати постраждалого:

- Мешает, что об этом напоминают в школе, мешает то, что это до сих пор находится "в контактах". Очень мешает. Не может он это забыть просто. Как и мы не можем зыбыть. Если это видео есть, я хочу чтоб на моем сыне остановилась эта жестокость. Этот беспредел.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Коли буде порушено кримінальну справу, буде скеровано листа з вимогою зняти це відео з їхнього сайту.