Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 травня 2011, 13:40 Бійки та насильство
У Києві хлопцю зламали ногу за повернення втрачених документів власникові
У Києві хлопцю зламали ногу за повернення втрачених документів власникові

За зроблене добро потрапив на лікарняне ліжко. У Києві парубок захотів повернути власникові знайдену барсетку, втім, на призначеній зустрічі, замість подяки, дістав добрячих стусанів.   

Поблизу пішохідного переходу Артем знайшов барсетку з документами. Зателефонував власникові й запропонував повернути. Зустріч призначив біля свого будинку.

Артем, постраждалий:

- Прямо на этом месте с ним встретились, отдал барсетку, но через 2 секунды ко мне подбежали непонятные люди и начали заламывать. Говорят - словили барсеточника. Они меня облокотили на машину, нанесли удары по ногам. Я в начале даже не почувствовал, что нога поломана.  

За словами хлопця, люди в цівільному забрали його до дарницького райуправління міліції, погрожували розправою та змушували зізнатися в крадіжці. А за кілька годин з`ясували - Артем невинен. З міліції зі зламаною ногою вирушив до лікарні. Після лікування написав заяву до прокуратури.

Олександр Телешецький, заступник прокурора Дарницького району м. Києва:

- Відмовлено йому було тому, що не було на момент прийняття рішення, а закон обмежує прокуратуру у строках прийняття рішення по таких справах - всього 10 денний строк - не більше, не було акту судово-медичного обстеження.  

Розслідування у справі закінчили за півтора року - у квітні 2011-го. Один із міліціянтів, що брав участь у затриманні Артема, щиро розкаявся і навіть виплатив постраждалому моральну шкоду. Як це не дивно, зла на правоохоронців хлопець не тримає. Навіть не хоче, щоб їх звільняли з роботи.    

Артем, постраждалий:

- Чтоб не увольняли из органов, а дали условный срок и пусть работают. Человек опытный, человек знает все, все-таки он делал что-то, работал. Получилось так и получилось. Он за это, во-первых, материальный понесет ущерб, а так, чтоб его карьеры лишать, мне кажется - это уже слишком.  

Що занадто, а що - ні, вирішить суд. Перші засідання відбудуться у травні.