Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2011, 13:43 Бійки та насильство
Чугуївський чиновник стріляв по рибалкам з автомата Калашникова
Чугуївський чиновник стріляв по рибалкам з автомата Калашникова

Чергова сутичка між можновладцем і простим смертним. Цього разу на Харківщині. У Чугуєві член виконкому й бізнесмен стріляв із Калашникова в рибалку, що прийшов до його ставка. То була самооборона, виправдовується підприємець.

Віталій Денисенко, постраждалий рибалка:

- Мы сели, забросили удочки. Подъезжает джип, останавливается там. Он сразу открывает дверь, стреляет, матюком на нас, подскакивает ко мне, я вот так поворачиваюсь к нему, он бьет в грудь, я падаю в воду. Вон туфель мой лежит.

Віталій розповідає, як прийшов до ставка разом із хрещеником порибалити. На великий вилов не розраховували - так, відпочити на природі. Аж раптом під'їхав чорний джип, а в ньому - сусід, місцевий бізнесмен і чиновник.

Віталій Денисенко, постраждалий рибалка:

- Вот он чувствует себя - Бог и хозяин.

Бізнесмен Олександр Семенюта розповідати свою версію інциденту розпочинає здалеку. Як тут, на місці ставка, роками викидали сміття. А він отримав дозвіл від міської ради, дав лад, викопав водойму й почав розводити рибу. Мав на меті впорядкувати територію і налагодити бізнес. Переконує: того сусіда на ставку бачив раніше й попереджав, що тут приватна власність.

Олександр Семенюта, бізнесмен:

- Я его у себя на озере встретил, предупредил, что делать здесь нечего. Ты, как говорится, садик не садил - и нечего и урожай здесь собирать. Да и какой там урожай! Это еще просто-напросто зарыбленный водоемчик небольшой.

Олександр не заперечує, що стріляв, але каже - захищався. Бо рибалка кидався на нього з ножем. Тож довелося застосувати автомат Калашникова, перероблений під мисливську зброю, зареєстровану з усіма дозволами. Автомата вже вилучила міліція для експертизи. Пострілів, за версією бізнесмена, було два: перший - у повітря, другий - під ноги рибалці.

Олександр Семенюта, бізнесмен:

- Человек уже начал сунуться на меня со словами "Сейчас я тебя буду рвать. Позахватывали здесь огороды". Я стрельнул первый выстрел в воздух. Хотя его это не остановило. Потом - вот оператор. Движение продолжалось. Я где-то вправо метра на два от него сделал второй выстрел. На том месте вздыбилась земля немножко - сколько там от пули полетело. Это его уже остановило.

Та рибалка твердить, що не нападав на власника ставка. Каже, навіщо йому ніж на риболовлі.

Віталій Денисенко, постраждалий рибалка:

- Я в жизни никогда не брал. И не собирался никогда ножи носить с собой. У меня были только документы в кармане.

Чоловік розповідає: навколо ставка немає жодних попереджень про приватну територію. Обидва сусіди звернулися із заявою до міліції.

Сергій Сергєєв, заступник керівника Чугуївського РВ міліції:

- В данный момент проводится более тщательная проверка. Проводятся подомовые опросы жителей близлежащих домов к этому ставку, к месту происшествия. Автомат будет направлен для исследования - производился ли выстрел, и когда из данного оружия.

Лише після усіх експертиз правоохоронці вирішать, проти кого порушувати справу та з яким звинуваченням.