Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2011, 12:23 Бійки та насильство
На Полтавщині фермер протягом 10 діб тримав на припоні підсобного робітника
На Полтавщині фермер протягом 10 діб тримав на припоні підсобного робітника

На Полтавщині чоловік протягом десяти діб тримав на залізному ланцюзі 53-річного підсобного робітника. Він більше 20 років пробув за ґратами, тому звик до неволі й лише просив хазяїна зробити ланцюга довшим.

Коли заможний селянин запропонував Олексієві, колишньому в'язню, доглядати господарство за їжу та дах над головою, той одразу погодився. В оселі хазяйнував разом з іншим робітником, бо власник хати жив із родиною в іншому місті. Тож наймити без нагляду взялися виносити з будинку речі і продавати. Торгували навіть чужою живністю.

Валерій, полонений:

- Я три порося продав - тисячу взяв грошей, ну і, соответсвенно, випив з хлопцями, і втік отсюда. Обратно в Новселівку, в Новселівку втік. Ну, там же ж бистро доложили.

Господар, як довідався про крадіжку, - надавав робітникові стусанів і повернув його в обійстя. Втім, наймит знову накивав п'ятами. Тож, коли хазяїн знайшов утікача, вирішив на час свого від'їзду прив'язувати.

Валерій, полонений:

- Я оце як глянув - прибамбаси які, я і сам таких прибамбасів не бачив. Це гестапо якесь, я і сам злякався, всьо. Ніччю не заснеш. Діло в тому, що погано віддихаєш - воно цеп коротка, в ногу даве, в ногу тре.

30-річний фермер розповідає: наймита не тримав, а навпаки - зробив добру справу, пустивши безхатька у власну оселю. Роботою не навантажував - доручив годувати поросят і поратися на городі. Каже, наймит сам просив, щоб його прив'язали. Так, нібито, хотів кинути пити.

Фермер:

- За моєї відсутності десь, бувало, уходив з дому в запій, я приїжджав, його чи бєлка прихвачувала, він там натворить - мало лі чого міг. В общем, попросив, щоб його прив'язував на момент від’їзду. За його згодою, просьбою.

Що наймит на припоні, правоохоронців повідомив сусід. Міліція одразу відпустила полоненого й затримала аграрія.

Генадій Білоцерківець, в.о. першого заступника керівника Гадяцького РВ міліції:

- Було виявлено людину, яка була прикута металевим ланцюгом, одним кінцем якого до ноги, а другий кінець ланцюга закріплювався біля стіни даного приміщення, тобто, вільно переміщатися ця людина не могла.

Тепер фермер в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.