Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2011, 13:42 Бійки та насильство
На Харківщині під час бійки правоохоронець відкрив стрілянину
На Харківщині під час бійки правоохоронець відкрив стрілянину

Черговий інцидент за участи правоохоронця. На Харківщині в невеличкому селі він почав стріляти в людей. Каже, молодики накинулися на нього з кулаками, тож змушений був застосувати зброю. Натомість місцеві це заперечують.

Чоловік із пістолетом на відео, знятому мобільним телефоном - правоохоронець. Того вечора він не був на службі - приїхав на свято до знайомих. Там, з його слів, до нього причепилося товариство з чотирьох молодиків.

Михайло Катана, заступник керівника відділу ГУ МВС України в м. Харкові:

- Вони висловлювались на адресу правоохоронця незенцурною лайкою та намагалися нанести йому тілесні ушкодження. У відповідь на це інспектор патрульної служби відрекомендувався і спробував уникнути конфлікту, та заспокоїти п'яних бешкетників. Але намагання правоохоронця викликали зворотну реакцію у п'яної компанії - вони почали погрожувати йому розправою та накинулися гуртом на міліціонера.

Правоохоронці наполягають: їхній колега був змушений застосувати зброю. Одному з місцевих мешканців гумова куля влучила в ногу, іншому - в руку. Сам правоохоронець також постраждав: у нього розбите обличчя і зламаний ніс.

Олександр Ткаченко, прокурор Великобурлуцького району:

- В настоящее время проводится такая проверка. Занимаемся, опрашиваем лиц, назначили ряд исследований. Есть травмы с обоих сторон. Сейчас проводятся соответствующие судебно-медицинские исследования. Пока результатов у нас тоже пока нет.

Бійка виникла на футбольному полі на околиці села. Вечорами тут відпочиває молодь, і стається різне, - розповідають працівники агрогосподарства, що розташоване поряд. Місцеві виправдовують односельців. Мовляв, молодики гуляли з дружинами та дітьми, й навряд чи чіплялися б до чоловіка, що проходив повз.

Володимир Молодожонов, свідок:

- Я йшов з роботи. Якийсь шум був отут біля клуба. Там автобус стояв. Уже ми пізно вечором йшли. Якась там драка була. Вони нормальні хлопці, хороші хлопці. На них даже нарікань ніяких немає.

Самі фігуранти конфлікту коментарів не дають. Правоохоронець - тому, що йому "зіпсовано" обличчя. Розповісти свою версію подій відмовляються й опоненти. Тож хто першим розпочав бійку - ще з'ясовують.