Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2011, 12:21 Бійки та насильство
У Львові четверо розбійників намагалися змусити чоловіка оформити на них житло
У Львові четверо розбійників намагалися змусити чоловіка оформити на них житло

Зухвалий злочин у стилі дев'яностих. У Львові четверо розбійників удерлися до квартири й змушували господаря переоформити на них житло. Після відмови чоловіка викрали й добу катували у гаражі. Тільки якимось дивом заручникові вдалося відправити СМС-ку з проханням про порятунок.

Для тридцятирічного львів'янина все почалося з дзвінка у двері його квартири. Зловмисники діяли блискавично, розповідає постраждалий.

Постраждалий:

- Прямо від дверей, я навіть не встиг цілком відкрити дверей в квартиру, як почали наноситись удари. Приміщення невелике, то забили зразу, на кухню, і погрозами - що потрібні гроші, їм потрібно за щось жити, то треба ділитися. Так як я живу сам, то моя квартира стає їхньою квартирою. Що треба переписати.

Постраждалий раніше відбував покарання. Та вирішив розпочати нове життя у згоді із законом. Розбійники, теж колишні тюряжники, вважали, що це суперечить "злодійським поняттям".

Олександр Невський, керівник відділу УБОЗ у Львівській області:

- Вони виставили йому претензії, що він не підтримує злодійські традиції, і не передає гроші для підтримки осіб, їхніх спільних знайомих, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Власник квартири відмовився її подарувати чужим людям. Розлючені бандити змусили чоловіка піти з ними. Його цілу ніч катували ось у цьому гаражі. А вранці затягли на дитячий майданчик неподалік, де вирішили випити оковитої.

Веселощами мучителів і скористався заручник - він примудрився надіслали СМС товаришеві.

Постраждалий:

- Ну, написав своєму знайомому, а зміст СМС-ки був: "Виручай, біда". Другу СМС-ку я вже відправив, коли це получилося, з назвою вулиці.

Товариш негайно звернувся до міліції. Нападників затримали співробітники УБОЗу.

Олександр Невський, керівник відділу УБОЗ у Львівській області:

- Дійсно, у вказаному місці була виявлена група осіб, які, фактично, навіть спостерігаючи за ними на безпечній відстані, ми зауважили, що вони в той момент вели свої дії агресивно, наносили удари одній особі.

Викрадачі були дуже здивовані появою бійців спецпідрозділу "Сокіл", і навіть спробували чинити опір. Це, кажуть правоохоронці, додасть ще кілька років до їхнього наступного терміну.