Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2011, 15:02 Бійки та насильство
У Києві психічнохворий мало не зарубав сокирою міліціонера
У Києві психічнохворий мало не зарубав сокирою міліціонера

Вартового Оболонського управління міліції, що в Києві, мало не зарубав божевільний. П'яний чоловік зайшов до адмінбудівлі й гайда чіплятися до прапорщика. Коли черговий намагався спровадити нахабу, той накинувся з сокирою.

Євген, затриманий:

- Я дирижер-хоровик по классу вокала и фортепиано, и режиссер массовых театрализованных постановок. Являюсь резидентом и агентом внедрения от СБУ шестого отдела. Позывной Маэстро.

Про діагноз цього чоловіка свідчать не тільки його слова, а й довідка з божевільні та свідчення сусідів. Утім, ніхто не припускав, що він схильний до насильства. Одинадцятого квітня виявилося, що схильний. Ці кадри з вестибюлю Оболонського управління міліції. Все буденно. Вартовий на місці. Люди заходять і виходять. А ось і так званий "таємний агент".

Вікторія Білозерцева, помічник керівника Оболонського РУ міліції м. Києва:

- Він зайшов з пляшкою надпитою мартіні. Почав розмахувати пляшкою, провокувати працівника міліції на сварку. Але працівник міліції попросив вийти з будівлі. Та він не реагував, і продовжив свої дії. Тому міліціонер взявся випровадити його з будівлі.

Аж раптом візитер дістав з-під куртки сокиру й накинувся на правоохоронця. Вартовий встиг закрити голову рукою. Самовидці пригадують: усе сталося за лічені секунди. Нападника скрутили, але він встиг тяжко поранити чергового.

Вікторія Білозерцева, помічник керівника Оболонського РУ міліції м. Києва:

- В результаті працівник міліції отримав численні рубані рани руки, а також три перелами. У подальшому доставлений до шпиталю. Йому було зроблено операцію.

Затриманим виявився 26-річним киянином, котрий перебуває на обліку у психіатричній лікарні. Хоча сам каже, що пенсійне посвідчення інваліда - то прикриття. А кухняна сокира - засіб самооборони.

Євген, затриманий:

- Я не смог терпеть это хамство и наглость, и проявил приемы самообороны. Учитывая то, что он был вооружен табельным оружием, я использовал свое холодное.

Окрім того, в кишені затриманого виявили воронячу лапу. Чоловік пояснив, що практикує магію й виготовляє чарівні амулети. Нині прокуратура порушила кримінальну справу за фактом замаху на життя міліціянта. Долю нападника визначать згодом. Певно, його надовго ізолюють та лікуватимуть у спец закладі.