Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2011, 13:34 Бійки та насильство
На Прикарпатті побили лісника, який намагався конфіскувати вкрадене дерево
На Прикарпатті побили лісника, який намагався конфіскувати вкрадене дерево

На Прикарпатті побили лісника, що виконував свої посадові обов'язки - намагався конфіскувати вкрадене дерево. Тепер чоловік на лікарняному. Його кривдників розшукує міліція.

Злочинці зрізали майже двадцять кубометрів дерева. Перетягли його на територію сусіднього лісництва й готувалися вивезти. Нелегальний склад виявили працівники лісгоспу. Проте, конфіскувати крадене не встигли.

Іван Вередюк, лісник Поляницького лісництва:

- Надлітають коло 20 чоловік на нас. Один схопив мене за грудки, мені випали папери з рук, і я відчув удар у голову. Я впав, піднімаю голову - дивлюся, вони тягнуть шофера і кажуть: загружайте ліс, бо ми зараз цю машину перевернемо, спалимо.

Закривавленого лісника відвезли до лікарні. Медики діагностували в нього кілька переламів та численні забиття. Стан чоловіка класифікують як середньої тяжкості. Тепер йому робитимуть операцію.

Іван Грищук, заввідділу Івано-Франківської обласної клінічної лікарні:

- Будемо вправляти кістку, бо там кісткова тканина роздроблена. І будемо вправляти через гайморові пазухи. Операція середньої важкості.

Торік працівники лісництв тричі зверталися до правоохоронців за фактами побиття своїх колег, кілька років тому одного з них убили.

Юрій Ілитчук, працівник Поляницького лісництва:

- Оці наші дежурства, охорона - дуже тяжке, село дуже тяжке, люди дуже погані. Ми дежуримо вночі, вони йдуть вдень. Ми вдень - вони вночі.

Побитий лісник переконаний: його відлупцювали місцеві. Правоохоронці шукають нападників.

Василь Гультайчук, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Ми зараз очікуємо висновків судмедекспертизи. Якщо буде встановлено, що отримав ушкодження середньої тяжкості, то буде порушена кримінальна справа, якщо ж легкої, то справа буде направлена в суд.

Якщо зловмисників знайдуть, а експертиза доведе ступінь тяжкості травмування лісника, їм загрожує два роки виправних робіт, або три роки ув'язнення.