Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2011, 16:11 Бійки та насильство
На Хмельниччині двоє п'яних чоловіків побили і пограбували пенсіонера
На Хмельниччині двоє п'яних чоловіків побили і пограбували пенсіонера

Старенький, самотній, щойно отримав пенсію. Одинокі літні люди дедалі частіше стають жертвами розбійників. В селі на Хмельниччині двоє молодиків ледве не до смерті побили дідуся. Не вистачало їм на чергову порцію горілки.

Невеличка хата, дві корови в хліву, і короткі бесіди із соцпрацівником кілька разів на тиждень. Так 73-річний дідусь жив багато років, поки до старого не навідалося двоє молодиків.

Постраждалий:

- Невідомі прибігли. Я тільки освободився, руки тільки на голову, і почали душити.

- Зразу почали душити?

- Почали душити, затягнули в хату.

Тисячі гривень вимагали від пенсіонера непрохані гості. Та в його кишенях ледь сотню назбирали. Ані катування господаря, ані обшук його помешкання злочинців не збагатили. Молодики прихопили харчі з кухні і забралися геть. Вранці ледь живого дідуся знайшла соцпрацівниця.

Наталія Шевчук, соціальний працівник:

- Я зайшла до нього, постукала у вікно. Потім бачу, що він не виходить, валяється шапка на вулиці. Я уже зрозуміла, що з ним щось не то. Я зайшла, побачила його на ліжку побитим. Лице все, він не міг встати.

Перелам руки, численні гематоми обличчя. Детально описати своїх кривдників пенсіонер не зміг. Та за кілька годин двох підозрюваних 30-ти та 24 років затримали. Як з'ясувалося, обидва - неодноразово засуджені.

Микола Данчук, оперуповноважений сектору Ізяславського РВ міліції:

- Один із них старший, 81 року чоловік, сидівший раніше в Райхівецькій виправній колонії. Знаючи більш-менш дане село, запропонував іншому своєму, так би мовити, колезі, наживитися грошима.

Двоє колишніх співкамерників спочатку добряче хильнули. Та радість зустрічі під вечір зіпсували порожні кишені. Завершувати бенкет молодики й не думали - пригадали про самотнього старого. Той і господарство тримав, і щойно пенсію отримати мав.

Затриманий:

- Ми знали, що в нього гроші повинні бути. Він хазяйство тримає, сам один живе. Він з сараю вийшов - ми його заломили, і в хату завели. Я тримав, Сашко достав зі штанів гроші.

Як і навіщо старенького били - молодики тепер і самі не пригадають. Виправдовуються: надто п'яні були. Зізнаються: на вкрадені сто гривень ще горілки придбали. Так до наступного дня і чаркувалися, поки правоохоронці не затримали. Тепер за жорстоке пограбування їм світить чималий термін - до 12 років.