Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2011, 15:29 Бійки та насильство
У Луганську охоронець нардепа побив інспектора ДАІ
У Луганську охоронець нардепа побив інспектора ДАІ

Скандал у Луганську. Охоронець народного депутата, нібито, побив інспектора ДАІ. Той зупинив авто народного обранця за перевищення швидкості. Який діалог відбувся - поки достеменно невідомо, проте ДАІвець опинився в лікарні зі струсом мозку.

Того дня наряд даївців працював на одній із центральних магістралей Луганська. Прилад, що вимірює швидкість, зафіксував порушення машини представницького класу. Тож інспектори ДАІ зупинили авто.

Інспектор ДАІ:

- Двигался со скоростью 91 км\ч в населенном пункте.

Власником автівки виявився народний депутат України Володимир Ландик. Вину свою визнав одразу. Каже, швидкість перевищив, бо квапився на зустріч із виборцями.

Володимир Ландик, народний депутат України:

- Он говорит: "Вы никуда не поедете". Я ему опять объясняю: "Я - народный депутат Украины". Он: "Ну и что, я вам не подчиняюсь". Я и голос начинаю повышать: "Отойди от машины". А он - за кобуру. Тогда вышел водитель и помощник - пальцем к нему не прикасался никто.

Що було далі - в кожного своя версія. Нардеп твердить: міліціянта ніхто не бив. Проте правоохоронець із травмами потрапив до лікарню.

Любов Коршунова, медсестра:

- Лечим, капаем. Больной пока лежит.

- А какой диагноз? Сотрясение головного мозга. Есть видимые травмы? Царапины, ушибы?

- Да, да.

Євген Соломін, кореспондент:

- Дві доби після інциденту даївець перебував у звичайній лікарні в неврологічному відділенні під підсиленою охороною міліцейського спецпідрозділу. На третю його перевели в лікарню МВС.

Правоохоронці розпочали внутрішнє розслідування. Кажуть, з висновками поспішати зарано, треба з'ясувати всі обставини інциденту.

Євген Польський, керівник УМВС України в Луганській області:

- Народний депутат указал три направления: первый - необоснованная остановка. Второе - попытка вымогательства денег, и третье - препятствование движению автомобиля. А остальное, нанесение повреждений инспектору - это компетенция прокуратуры.

Депутат також розповів, що два тижні тому до нього телефонував головний ДАЇвець Луганська з проханням повідомити номер машини. Мовляв, це треба для того, щоб парламентар міг безперешкодно пересуватися містом. Ландик дав - і ось його зупинили. Штраф за перевищення швидкості нардеп готовий сплатити, а ось хто побив правоохоронця - з'ясовує прокуратура.