Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2011, 14:43 Бійки та насильство
В одному з волинських ліцеїв 16-річний хлопець влаштував стрілянину
В одному з волинських ліцеїв 16-річний хлопець влаштував стрілянину

Уже відомі всі обставини стрілянини, що її влаштував в одному з волинських ліцеїв 16-річний хлопець. Він упритул гатив у шістьох своїх приятелів із пневматичної зброї.

Звістку про стрілянину в любомльському ліцеї, де готують фахівців будівельної справи, його адміністрація почула лише по обіді. Що в кабінеті на третьому поверсі майбутнім теслям було "весело", розповіла міліція.

Володимир Дудко, директор Любомльського професійного ліцею:

- Учні нам про це нічого не казали. Це було між першим і другим уроком, коли викладач пішов поміняти журнали в учительську. Учень забіг в кабінет, де сиділи учні першого курсу групи столярів, і почав стріляти із пневматичної зброї, не перебираючи, в кого.

Стріляв 16-річний Юрко. Він навчається у школі поряд. У ліцей до знайомих прибіг з'ясувати, навіщо вони дзвонять йому на мобільний і погрожують відлупцювати.

Володимир Дудко, директор Любомльського професійного ліцею:

- Наскільки мені відомо, це юнацькі розборки: хтось комусь погрожував по телефону. Мабуть, учень вважав, що інакше розібратися із кривдником не можна. Виявляється, цей учень на кого він думав, взагалі не дзвонив.

Кулі, випущені з пневмозброї, поранили шістьох. Перша влучила у Владислава.

Владислав, постраждалий:

- Ну, я пригнувся, під парту вліво, і він мені встиг попасти в плече. Не дуже боляче було, бо був у зимовій куртці. Трохи поболіло - і все.

- Крім тебе ще хтось постраждав?

- Десь людей 5. Одному в щоку попав, одному - в лоба.

Парубок пригадує, стріляв кілька секунд.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Коли за розбишакою примчала міліція, одразу стала з'ясовувати, звідкіля у нього зброя. Хлопець спершу відмовчувався, потім заявив, що знайшов. Мовляв, вештався якось будівництвом й побачив при стіні під битою цеглою пістолета, а в метрах трьох від нього ще й кастета на додачу.

На Юрія в райвідділі ціла картотека. Кажуть, на злочинах він зуби з'їв, а що малолітній, то карали не його - батьків.

Сергій Скрипицький, співробітник Любомльського РВ міліції:

- Даний неповнолітній у нас стояв на обліку з 2008 року. Перше правопорушення, що він вчинив, - крадіжка матеріалів будівельних та різних електроприборів. Це такоє було у 2008-му, після чого він у наше поле зору став.

Про неадекватну поведінку підопічного каже і шкільний психолог. Та її причини радить шукати не в ньому, а в родині.

Оксана Шишка, шкільний психолог:

- Були проблеми у стосунках з татом. І він цю агресію, яка була вдома, намагався виплеснути на учнів школи. Ми після цього говорили неодноразово з мамою, я мала зустріч тільки одну з татом - намагалася їх переконати, що дитині треба приділяти більше уваги.

Юрко проблемний, але не безнадійний, переконана класна керівниця учня. Позитиву в нього значно більше, ніж агресії.

Валентина Гулида, класна керівниця:

- Проявляє і розуміння, і повагу. Завжди буде йти і привітається.

Хай там як, а відповідати за скоєне стрільцеві доведеться. І цього разу, твердять у міліції, поблажливою до неповнолітнього волинянина Феміда навряд чи буде. Школяра можуть посадовити за грати на два-три роки.