Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2011, 13:36 Бійки та насильство
З'ясовано особи замовника і виконавця замаху на чиновника Чижмаря
З'ясовано особи замовника і виконавця замаху на чиновника Чижмаря

Замах на заступника київського губернатора замовив міліціянт. Такий результат недовгого слідства оприлюднили правоохоронці. Вони оголосили про затримання злочинця, що облив Юрія Чижмаря кислотою. А також особи, що стала замовником цього злочину.

Міліціянти нечасто гарячим слідом називають імена затриманих злочинців. Двадцять першого лютого, коли впіймали підозрюваного в нападі на київського чиновника, слідчі ще мали сумніви. Тепер у його провині переконані на сто відсотків.

Олексій Крикун, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Виконавець цього злочину - громадянин міста Києва Котов Дмитро Вікторович.

Міліціянти переконані: саме ця людина підстерегла заступника київського оператора Юрія Чижмаря та хлюпнула йому в обличчя кислотою. І зробив це не з власних міркувань, а на замовлення. Ім'я замовника правоохоронці теж з'ясували. Ним виявився їхній колега - капітан міліції.

Олексій Крикун, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Був затриманий співробітник Київської міліції, який працював керівником відділу у солом'янському районі управління, який, до речі, ще 18 числа  відчув, що буде затриманий, і заарештований 18 числа написав рапорт на звільнення.

Ім'я звільненого та заарештованого колеги в міліції не називають. Постраждалий чиновник теж утримується від коментарів. Навіть із правоохоронцями контактує не надто охоче.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Сам постраждалий поки що не дуже активно співпрацює зі слідством. Працівникам міліції досі не вдалося з ним поспілкуватися належним способом.

За офіційною версією слідства, головний мотив нападу на заступника губернатора - не службові справи, і навіть не гроші. Причина конфлікту - жінка, з якою чиновник мав амурні стосунки.

Олексій Крикун, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Співробітник міліції зустрічався з цією жінкою десь біля року. В прошлому році вони вирішили оженитись, спілкувалися з батьками, але склалося так, що Чижмарь помішав цьому одруженню.

Як далі розв'язуватиметься цей любовний трикутник - покаже час.