Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2011, 12:50 Бійки та насильство
У Запорізькій області багатодітна мати розпеченою кочергою виховувала сина
У Запорізькій області багатодітна мати розпеченою кочергою виховувала сина

Виховання - кочергою. У Пологах Запорізької області багатодітна мати жорстоко побила розпеченою залізякою свого восьмирічного сина. Так лютувала, бо хлопчик без дозволу з'їв печиво.

Страшні рани на тілі восьмирічного Віталика виявила шкільна медсестра. До неї дитину відрядила класна керівниця. Мовляв, побачила, що хлопчик нездужає, а на обличчі - сліди побиття.

Людмила Бельбас, класна керівниця:

- Відразу, коли він зайшов до класу, я помітила, що на його обличчі були рани, схожі на подряпини та опіки.

Педагоги запідозрили, що дитину побила рідна мати. Її запросили до школи, аби разом оглянути хлопця та вивести жінку на чисту воду.

Наталя Ржеп'янська, медпрацівниця гімназії:

- У дитини були різноманітні ушкодження по всьому тілу. Я зробила першу медичну допомогу, обробила рани, зробила пов’язки та написала доповідну про цей випадок.

Потім повідомили правоохоронців. Хлопчика одразу ж доправили до притулку. Для нього це вже не вперше. Коли Віталик народився, мати покинула його в пологовому будинку. За шість років чомусь згадала, та якимось способом оформила над ним опікунство. У притулку Віталика добре пам'ятають.

Ольга Симоненко, завідувач Пологівського притулку для неповнолітніх:

- Хуліганських здібностей немає, 8 років - він у нас з 2009 року, він і тоді був спокійний, дружелюбний.

Чого жінка жорстоко побила сина - правоохоронці швидко з'ясували. Мати залишила хлопчика вдома, щоб він пильнував трирічної сестрички. А коли повернулася, побачила, що зникли печиво й тюбик із косметичним кремом. Виховувати вирішила розпеченою кочергою.

Олександр Маленко, прокурор м. Пологів:

- Когда мать вошла, увидела, что нет печенья. Начала его ругать, он испугался, сказал, что не брал. После этого она взяла кочергу, которая была раскалена, и начала наносить телесные повреждения. Потом встал вопрос о креме, и она продолжила наносить телесные повреждения кочергой.

За побиття синочка проти матері порушено кримінальну справу. Та в неї на руках - ще п'ятеро малолітніх дітей. А чоловік переніс інсульт і мешкає окремо. Усі сусіди характеризують жінку лише добре. Тож яку відповідальність вона нестиме - поки невідомо.