Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2011, 14:22 Бійки та насильство
У Білій Церкві невідомий стріляв у місцевого лікаря з пневматики
У Білій Церкві невідомий стріляв у місцевого лікаря з пневматики

У Білій Церкві невідомий у масці розстріляв місцевого лікаря. За що нейрохірург дістав шість куль із пневматичного пістолета - досі загадка: зловмисник утік. Разом із правоохоронцями мотиви зухвалого злочину з'ясовував Андрій Герко.

Наприкінці добового чергування нейрохірург Олександр Олександрович вирішив відпочити в ординаторській. Та не встиг лікар прилягти на канапу, як до приміщення заскочив невідомий у медичній масці.

Олександр Олександрович, постраждалий:

- Он сказал: "Александр Александрович?" Я говорю: "Да". И в этот момент произошел выстрел. Он стрельнул в упор. Я увидел огонь и звон сумасшедший.

Лікар на якусь мить знепритомнів. Далі - чергова гумова куля поцілила йому у скроню.

Олександр Олександрович, постраждалий:

- Удар был такой сумасшедший, как ломом тебя бьют в голову. Я снова отключился а потом он стрельнул мне в нос. Началось кровотечение. Упал на коленки, а кровь заливает.

З останніх сил закривавлений ескулап кинувся тікати від нападника. Йому у спину влучили ще три кулі, а вже за мить зловмисник зник в одному з ліфтів. На відчайдушні крики постраждалого збіглися колеги.

Ніна Лапшина, старша медична сестра Білоцерківської міської лікарні:

- Рана на носі, дві рани на голові, і 2 рани на грудній клітині. Життю зараз нічого не загрожує, но на лікарняному буде довгий час.

Хто зважився серед білого дня в лікарні розстріляти людину - досі загадка: окрім щільної маски на невідомому була темна в'язана шапочка. Відомо, що він кремезний і невисокий на зріст. Інтернетом уже поширюються чутки, що так помстився один із місцевих, чиєї матері, попри заплачені гроші, нібито, не зміг врятувати нейрохірург.

Олександр Климовський, керівник відділу Білоцерківського МВ міліції:

- Те, що зараз друкують у ЗМІ - з конкретними фактами, з наведенням прикладів - взагалі не має свого підтвердження. Були вилучені усі історії хвороб, де цей лікар приймав участь у лікуванні. Є там історії з смертельними наслідками. Но сказать достовірно, що це дійсно так, не можна.

Хто замахнувся на його життя - не добере й сам постраждалий. Каже, версію правоохоронців про проблеми в особистому житті давно відкинув. Заперечує і професійні причини нападу.

Олександр Олександрович, постраждалий:

- В наше отделение попадают больные в тяжелом состоянии, и неоднократно они умирают. Моментов, чтобы родственники предъявляли какие-то претензии, не было. Эти случаи разбирались. Я встречался с родственниками после смерти, и никаких конфликтов не возникало.

За фактом збройного нападу на лікаря вже порушили кримінальну справу. Якщо зловмисника спіймають, судитимуть за статтею, що передбачає п'ять років ув'язнення.