Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2011, 16:09 Бійки та насильство
Двом прикарпатськими посадовцям хлюпнули в обличчя сірчаною кислотою
Двом прикарпатськими посадовцям хлюпнули в обличчя сірчаною кислотою

Сірчаною кислотою в обличчя хлюпнули двом посадовцям із Прикарпаття. Нині постраждалі в опіковому відділенні обласної лікарні. Правоохоронці ж розшукують винуватця.

Пізно ввечері жінка поверталася додому з роботи, й не помітила, як до неї раптом підскочив невідомий і хлюпнув в обличчя якоюсь рідиною. Жертва нападника закричала від болю.

Експерт:

- На сумочці чорного кольору є сліди невідомої речовини, сліди прогорання. От ми їх бачимо - сліди прогорання.

Експерти з'ясували: рідина - то сірчана кислота, розведена червоним барвником. Заступницю керівника управління соціального захисту Івано-Франківщини доправили до опікового відділення обласної лікарні.

Костянтин Кіршак, завідувач відділення Івано-Франківської обласної лікарні:

- В нас на лікуванні знаходяться чоловік і жінка з хімічним опіком невідомою речовиною обличчя, обох верхніх кінцівок. Поступили вони обидва у важкому стані. На даному етапі їхній стан оцінюється як середньої важкості.

Чоловік - то друга жертва такого самого кислотного нападу. Тільки цей випадок стався уже в районі за сотню кілометрів від обласного центру. Постраждалий - директор одного з місцевих сиротинців. Як не дивно, саме на нього, як на підозрюваного, обпечена жінка вказала правоохоронцям.

Володимир Сміх, керівник Івано-Франківського МВ міліції:

- Єдине, що можу сказати, - рідина, якою була облита наша громадянка і мешканець Снятинського району, вона є ідентична. Тобто, сірчана кислота, як вона є, але барвник, який знаходився в нашій рідині і в Снятині, вони ідентичні.

Робити якісь прогнози щодо стану своїх пацієнтів медики поки не наважуються. Нині намагаються загоїти постраждалим опіки. Тим часом івано-франківські та снятинські міліціянти шукають зловмисника. Доки триває слідство, правоохоронці відмовляються коментувати різноманітні чутки. Підтверджують лише: випадки пов'язані між собою.

Володимир Сміх, керівник Івано-Франківського МВ міліції:

- Зараз триває слідство, проводяться оперативно-розшукові заходи осіб, які можуть бути причетні, коло осіб зараз звужується.

Постраждала жінка добре запам’ятала свого кривдника - чоловікові 30 - 35 років, він середньої статури, маленький на зріст. Міліціянти обіцяють: маючи прикмети, кислотного нападника знайдуть швидко.