Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 січня 2011, 13:24 Бійки та насильство
У Вінниці під час бійки школяр відкрив вогонь з пневматичного пістолета
У Вінниці під час бійки школяр відкрив вогонь з пневматичного пістолета

Стрілянину по школярах влаштував підліток у Вінниці. На перерві між старшокласниками виникла бійка. Один із 9-класників витяг із кишені пневматичного пістолета й почав гатити в однолітків.

Інцидент стався в роздягальні спортивної зали. Там між старшокласниками учинилася бійка. Один із 9-класників витяг із кишені пневматичного пістолета й почав стріляти. Першою постріли почула вчителька фізкультури, вона й кинулася до дітей.

Інга Дмухайло, вчителька фізкультури:

- Я находилась в зале, и услышала шум, какие-то хлопки. Я быстренько в мужскую раздевалку. Оттуда выбегают ученики. Я заглядываю в раздевалку, там происходит драка, девятиклассник и десятиклассник. Драка такая, серьезная. Я попыталась разнять, но увидела в руках пистолет, я позвала учителя. Другого учителя физкультуры, и он забежал в раздевалку и обезвредил ученика. Забрали пистолет.

15-річний бешкетник ні в кого зумисне не цілився, але кількох учнів у таки поранив.

Олена Ковбасюк, медсестра:

- Кульки поцілили обом хлопчикам у праве і ліве передпліччя. У одного хлопчика були дві кільки у правому передпліччі, а у одного хлопчика одна кулька. Ми їм надали першу медичну допомогу. На щастя, їхньому здоров'ю зараз нічого не загрожує.

Восьмикласник Богдан під "сліпу" кулю потрапив випадково. Перевдягався після уроку.

Богдан, постраждалий:

- Ми там перевдягалися, нас було чоловік п'ять. Потом почалася бійка, і вони двоє впали, а ми виходили бігом, і в мене попали в руку.

У школі розповіли: стрілець - із проблемної родини, до того ж, перед бійкою випив два літри пива. Батько хлопця сина виправдовує.

Батько підозрюваного:

- Вчителі нічого поганого такого не говорили. Ну, спокійний. Відповідний буває. Ну, а так - не знаю, що найшло на нього.

Натепер школяр підписав зобов'язання про невиїзд. Зважаючи, що хлопець неповнолітній, його можуть покарати за бешкет умовно.

Юрій Куций, керівник Вінницького МВ міліції:

- Проти цього дев'ятикласника, який застосував зброю, порушена кримінальна справа за статтею 296, частина четверта. Це хуліганство, на батька складений адмін. матеріал по статті 186 частина третя - неналежне виконання батьківських обов'язків. І пока проходе розслідування.

Водночас правоохоронці шукають торгівця зброєю. Він продав неповнолітньому пістолета просто на вулиці за 300 гривень.